19 / 04 / 2024

Sabancı Mardin Kız Yurdu hizmete açıldı!

Sabancı Mardin Kız Yurdu hizmete açıldı!

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, Sabancı Vakfı’nın desteğiyle inşa edilen Sabancı Mardin Kız Yurdu hizmete açıldı. Yurt, ilçedeki ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören kız öğrencileri kabul etmeye başladı.




Sabancı Vakfı’nın desteğiyle inşa edilen Sabancı Mardin Kız Yurdu hizmete açıldı. Vakıftan yapılan açıklamaya göre, Sabancı Vakfı’nın desteğiyle inşa edilen Sabancı Mardin Kız Yurdu hizmete açıldı. Mardin’in Artuklu ilçesinde hayata geçirilen 200 öğrenci kapasiteli yurt, ilçedeki ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören kız öğrencileri kabul etmeye başladı. Sabancı Vakfı ve Mardin Valiliği ortaklığıyla tamamlanan öğrenci yurdunun bölgedeki kız çocuklarının okullaşma oranının artması için önemli bir araç olması bekleniyor.


Açıklamada görüşlerine yer verilen Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin ortadan kaldırılması, kız çocuklarının küçük yaşta evlendirilmemesi, kadının ekonomik hayata katılımının artması için çok sayıda çalışmaya imza attıklarını anlattı.


Sivil toplum örgütlerine sağladıkları hibe desteğiyle, Birleşmiş Milletler kuruluşlarıyla ortak yürüttükleri çalışmalarla, kalıcı eserleriyle Türkiye’nin dört bir yanındaki kadınların ve kız çocuklarının hayatını değiştirmesine olanak tanıdıklarını aktaran Sabancı, şunları kaydetti:


"Kız çocuklarının en az 18 yaşına kadar okumaları en önemli önceliğimiz. Mardin’de kız çocuklarının okullaşma oranının yükselmesini, eğitime erişimlerinin ve devamlılıklarının sağlanmasını hedefliyoruz. Sabancı Mardin Kız Yurdu’nun devreye girmesiyle onların eğitimi için Mardin’de bir adım daha attık. Milli Eğitim Bakanlığı 2013-2014 öğretim yılı verilerine göre orta öğretimde kız çocuklarının okullaşma oranı Türkiye’de yüzde 76 iken Mardin'de yüzde 52 seviyesinde kalıyor. 


Sabancı Mardin Kız Yurdu’nun Öğretmenler Günü’nde hizmete açılmasından dolayı memnuniyet duyuyoruz. Genç nesilleri eğiterek toplumsal yaşama hazırlama konusunda önemli ve kutsal bir görevi icra eden tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Öğretmenler Günü, onların toplum için değerini ve önemini tekrar düşünmemiz ve anlamamız için önemli bir gündür. Öğretmenlerimiz bugünün çocuklarına rehberlik ederken aynı zamanda geleceğimizin mimarlarını da yetiştiriyorlar."


Sabancı Mardin Kız Yurdu, 50 odası ile 200 öğrenci barındırabiliyor. Kapalı alanı 4 bin 160 metrekare, açık alanı 300 metrekare olan beş katlı yurtta, öğrenci odalarının yanı sıra engelli odaları, mutfak, yemekhane, etüt odası, revir ve çamaşırhane bulunuyor. 


Yurt, Artuklu ilçesindeki Hatuniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne bağlı olup, bölgedeki diğer ortaöğretim kurumlarına da hizmet veriyor.



AA


Geri Dön