24 / 04 / 2024

Muş Devlet Hastanesi'nin açık kalp merkezi hizmete açıldı!

Muş Devlet Hastanesi'nin açık kalp merkezi hizmete açıldı!

Muş Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Murat Kılıç, açık kalp ameliyatı için altyapı zemini ve teknik imkanın tamamlandığını belirterek, açık kalp merkezinin hizmete açıldığını söyledi.



Son dönemlerde başarılı operasyonlar gerçekleştirerek adından sıkça söz ettiren Muş Devlet Hastanesi, açık kalp ameliyatı için hastalarını bekliyor. Hastaların Muş Devlet Hastanesi'ni tercih etmeleri çağrısında bulunan Muş Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Murat Kılıç, açık kalp ameliyatı için tüm eksiklerin damar cerrahisi tarafından tamamlandığını ve kalp merkezinin hizmete açıldığının müjdesini verdi. Şu an açık kalp ameliyatı yapabilecek durumda olduklarını belirten Başhekim Kılıç, "Önemli olan buna bir şekilde başlamak. Daha önce burada anjiyo ünitesi kurulurken, 'Burada anjiyo yapılmaz, anjiyo hastaları gelmez' deniyordu. Biz şimdi çoğu ile hitap eden, çoğu ilden hasta kabul eden, Bitlis ve Bingöl illerinden anjiyo hastaları kabul eden hastane konumuna geldik. Bu anjiyoları da başarılı bir şekilde yapıyoruz. Ben şuna inanıyorum ki; biz burada açık kalp ameliyatını yaparsak çoğu bölge illerinden hasta kabul edeceğimize ve başarılı güzel ameliyatlar yapacağımıza, insanımıza da güzel hizmetler vereceğimize inanıyorum. Bir yerde bir tedavi başlatmak zordur. Kalp, damar cerrahisine sorarak açık kalp ameliyatını altyapısıyla birlikte, her şeyiyle danışarak hazır hale getirdik. Şu an bir veya birkaç hastayı ameliyat ettikten sonra diğer vatandaşlarımızda bunları görüp tedavi için hastanemize başvurarak ameliyatlarımızı sürdürmüş olacağız. Hastalarımızın hastanemizi tercih etmesini istiyoruz ve hastalarımızın gelmesini bekliyoruz" dedi.


Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Metin Yılmaz ise, Muş Devlet Hastanesi'nin ilklere imza attığını ifade ederek, "Bundan sonra da başarılarımıza devam edeceğiz. Hastanemize açık kalp merkezi kurulmuştur. Artık açık kalp ameliyatlarına da başlayabiliriz. Bunu Muş halkına duyurmak istiyoruz. Açık kalp ameliyatı yapabilecek her türlü teknik imkan ve alt yapımız vardır. Hastalarımızın, özellikle imkanı olmayan hastalarımızın burada gönül rahatlığı ile ameliyatlarını olabileceklerini duyurmak istiyorum. Hastalarımız başka yere gitmesinler" şeklinde konuştu.




Habertürk


Geri Dön