26 / 04 / 2024

Hatay Payas Kozludere Mahallesi altyapı çalışmaları başladı!

Hatay Payas Kozludere Mahallesi altyapı çalışmaları başladı!

Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Kozludere Mahallesi' nde kanalizasyon kazı çalışmasının startını verdi. Başkan Altan " Herkes misafirmişim gibi hoş geldiniz diyor ama asıl burada ev sahibi benim" dedi




Payas Kozludere Mahallesi  kanalizasyona kavuşuyor  Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Kozludere Mahallesi' nde kanalizasyon kazı çalışmasının startını verdi. 


Başkan Altan " Herkes misafirmişim gibi hoş geldiniz diyor ama asıl burada ev sahibi benim. Sizler de hoş geldiniz. Bizler verdiğimiz sözü tutmak için buradayız. 3 dönem beni başkan seçtiniz, bu da yetmez 4. döneme taşıyalım dediniz. Hatay, büyükşehir belediyesi olmadan önce 76 belediye vardı. Bu 76 belediye arasında Hatay' da sadece 4 tane kanalizasyon ve arıtma tesisi var. Payas Belediyesi olarak bunlardan 2 tanesine biz sahibiz. Antakya' da kanalizasyon suları Asi nehrine akıyor. Pislikten ve pis kokulardan geçilmiyor, iskenderun' da sahil şeridinde pis kokulardan durulmuyor. Fakat Payas' ta böyle mi? 

Tabi ki değil. Biz hizmet için buradayız. 

Biz hiçbir zaman siyaset yapmadık, her zaman Allah rızası için hizmet ettik. Hizmetlerimize de devam edeceğiz. Su ve kanalizasyon işlerini yapma görevi artık Hatay Büyükşehir Belediyesi' ne geçti. 

Bu kanalizasyonu yapmak artık benim görevim değil. Ama ben sizlere bir söz verdim. 

Sözümü tutmak için buradayım. Buradan sesleniyorum: ' Bundan önce her şeyi kimseye minnet etmeden kendimiz yaptık. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz; Daha 30 tane projemiz var. 

Bunların hepsini gerçekleştireceğiz. 30 projemizi restorasyonu tamamlanan Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi' nden kaldırtmadım.  Herkes projelerimizi görsün diye" dedi. 

Kanalizasyon çalışması ve buna benzer hizmetler sırasında bazı vatandaşların gelerek mahalle sakinlerinin akıllarını karıştırmak isteyeceklerini belirten Bekir Altan " Burayı kazdırmayın. Yarın bir gün buralar toz toprak olacak diye fitne tohumu ekecekler. Sizler sakın bu tahriklere kapılmayın. Burada yapılan hizmete ne kadar çok sahip çıkarsanız, iş o kadar kısa sürer. Bu manada sizden destek bekliyorum. Buraya gelen ekiplerimize zorluk çıkarmayın. Biz zaman zaman gelerek sizleri ve işçileri dinleyip hizmetin hangi aşamada olduğunu göreceğiz." dedi. 

Vatandaşların ne tür beklentisi olursa her zaman gerçekleştireceklerini ifade eden Altan  TOKİ  hakkında da şunları söyledi: " TOKİ ile alakalı seçim bitti, TOKİ gitti dediler. Biz TOKİ Başkanıyla görüşüyoruz. 10 binin üzerinde talep olduğunu söylediğimizde çok şaşırdı. Çünkü bugüne kadar Türkiye' de büyükşehirler dahil olmak üzere hiçbir yerde bu kadar müracaat olmamıştır. Bu yarın daha da artacak. 

Dışarıdan vatandaşlar Payas' ta oturmak için buralara geliyor. 

Çünkü Payas, ekonomisiyle, canlılığıyla gelecek vaat ediyor." dedi.  Başkan Altan' ın konuşmasının ardından dualar okunup kurban kesildi ve Kozludere Mahallesi' ne kanalizasyon için ilk kazma vuruldu. 


Hatay Atayurt



Geri Dön