24 / 04 / 2024

Hatay, Yapı İnşaat ve Gayrimenkul Fuarı'na hazırlanıyor!

Hatay, Yapı İnşaat ve Gayrimenkul Fuarı'na hazırlanıyor!

Hatay İnşaatçılar ve Boyacılar Odası Başkanı Mehmet Alakuş, "Yapı İnşaat ve Gayrimenkul Fuarı" için hazırlıklara başladı. Fuar 3-7 Mayıs 2017 tarihlerinde gerçekleşecek ve 5 gün sürecek.



Hatay Valisi Erdal Ata'nın 2016 yıl içerisinde yapılan Tarım ve Mobilya Fuarı'nda iş dünyasını ateşleyen "Hatay Fuarlar Şehri Olabilir" söyleminin yarattığı sinerjinin ardından, şimdi de Hatay İnşaatçılar ve Boyacılar Odası Başkanı Mehmet Alakuş ve yönetim kurulu üyeleri tarafından 3-7 Mayıs 2017 tarihleri arasında 5 gün sürecek olan "Yapı İnşaat ve Gayrimenkul Fuarı" için tanıtım hazırlıkları başladı.


3-7 Mayıs 2017 tarihlerinde yapılacak ve 5 gün sürecek olan "Yapı İnşaat ve Gayrimenkul Fuarı" hakkında bir açıklama gerçekleştiren Hatay İnşaatçılar ve Boyacılar Odası Başkanı Mehmet Alakuş, "Son 6 yıldır Ortadoğu'daki yaşanan ve bizlerin tasvip etmediği savaşın etkisiyle Hatay'da yaşanan ekonomik sıkıntıları bir nebze olsun azaltmayı hedefliyoruz. Geçtiğimiz yıl yapılan Tarım ve Mobilya fuarlarıyla ilk adımı atmıştık. Ortadoğu'daki savaştan sonra Hatay ekonomisine yön vereceğine inandığımız Yapı İnşaat ve Gayrimenkul Fuarı için hazırlıklarımızı tamamladık ve yapacağımız çalışmalar hakkında ilimizin atanmış, seçilmiş ve dinamiklerine bilgi ve projelerimizi aktarıyoruz. Olumlu sonuçlar alabileceğimizi düşünüyorum." dedi.


TÜRKİYE GENELİNDEN BÜYÜK FİRMALAR KATILIM GÖSTERECEK


Yapı İnşaat ve Gayrimenkul Fuarı'na Türkiye'de inşaat sektöründe faaliyet gösteren büyük firmaların katılacağını belirten Hatay İnşaatçılar ve Boyacılar Odası Mehmet Alakuş; "Suriye'de yaşanan iç savaşın bitmesi durumunda, inşaat sektöründe faaliyet gösteren büyük firmalar kendilerini burada tanıtarak, Hatay ekonomisine ve kendi firmalarına yatırım yapmak isteyeceklerdir. 3-7 Mayıs 2017 tarihleri arasında yapılacak fuarımıza başta Hatay'ımız olmak üzere, Türkiye'nin dört bir yanından inşaat sektöründe çalışan büyük firmalar katılım gösterecek olup Hatay'ın iyi yerlere gelebilmesi için bizlerde elimizi taşın altına koyduk. Başta inşaat ve gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren firmalarımız olmak üzere, bu konuda bizlerden desteklerini esirgemeyen Hatay Valisi Erdal Ata'ya, HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş'a, ilçe belediye başkanlarına, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin'e, ATB Başkanı M. Ali Kuseyri'ye, HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz'e, Hatay Mobilyacılar Odası Başkanı Mehmet Ali Yapar'a, Antakya Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mehmet Ali Kanlı'ya, Oda Başkanlarımıza ve esnafımıza teşekkür ediyorum." dedi.


BAŞKAN SAVAŞ'TAN FUARA BÜYÜK DESTEK


Geçtiğimiz yıl Antakya'da gerçekleştirilen fuarlarda yer sıkıntısı yaşanması konusunda sorunu çözen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, yine elini taşın altına koyarak fuarın yapılması için elinden gelen yardımı göstermeye gayret ediyor. Yapılacak olan fuar hakkında görüşlerini dile getiren Başkan Savaş; "İlk günden beri önce huzur ve hizmet diyerek yola çıktığımız bu yolda son 2 yıldır komşu ülke Suriye'de yaşanan iç savaş neticesinde ekonomik sıkıntıların baş gösterdiği Hatay'da iş dünyası zor günler geçirmektedir. Birçok konuda olduğu gibi sanayi ve inşaat sektörü de üretim yapamaz hale gelmiştir. 3-7 Mayıs 2017 tarihlerinde yapacağımız Yapı İnşaat ve Gayrimenkul Fuarı'nı önemsiyoruz. Geçen yıl içerisinde yapmış olduğumuz Tarım ve Mobilya fuarlarından sonra şimdi de inşaat ve gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren firmalarımız için bu fuar önemlidir. Önümüzdeki süreçte Suriye'de savaşın sona ermesinin ardından, kendilerini burada göstermeleri ve savaş sonrası kendilerine yer edinmeleri açısından bu fuarın önemli olduğuna inanıyorum. Ekonomik sorunlar yaşayan Hatay'ımız için yapılan ve yapılacak bu fuarlar inşallah hayırlı olur." dedi.


VALİ ATA, ŞENKÖY SANAYİ SİTESİ HAKKINDA BİLGİ ALDI


Hatay İnşaatçılar ve Boyacılar Odası Başkanı Mehmet Alakuş tarafından projelendirilerek Hatay'a kazandırılan ve yaklaşık olarak 350 dönümlük arazi üzerine Şenköy yakınlarına kurulacak olan Şenköy Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi hakkında Oda Başkanı Mehmet Alakuş'tan bilgi alan Hatay Valisi Erdal Ata, yapılacak olan sanayi sitesini değerlendirdi. Şenköy Küçük Sanayi Sitesi'nin bitirilmesi için gerekli olan tüm işlemlerin yapılacağını belirten Hatay Valisi Erdal Ata, "Bölgemizi kalkındıracak olan her çalışmayı yakından takip ediyorum. Şenköy Sanayi Sitesi, o bölgenin kalkınmasına vesile olacak çalışmalardan biridir. Suriye'de yaşanan iç savaşın sona ermesinin ardından Şenköy yakınlarında yapılacak olan sanayi sitesi cazibe merkezlerinden biri olacaktır. Sanayi Sitesi yapımına başlanması için gerekli çalışmaların takipçisi olacağım." dedi. 



Hatay Atayurt



Haber Antakya Zafer Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Hatay İnşaatçılar ve Boyacılar Odası tarafından 3-7 Mayıs 2017 tarihlerinde Antakya'da yapılacak olan "Yapı İnşaat ve Gayrimenkul Fuarı düzenleniyor. Fuarın organizasyonunda yer alan Hatay İnşaat ve Boyacılar Odası Başkanı Mehmet Alakuş İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret ederek, fuar hakkında bilgiler verdiler. 


3-7 Mayıs 2017 tarihlerinde Antakya şehir merkezinde yapılacak olan 'Yapı İnşaat ve Gayrimenkul Fuarı' için tanıtımı ve alt yapısının oluşturulması amacıyla İskenderun Ticaret Sanayi Odasına geldiklerini belirten Hatay İnşaat ve Boyacılar Odası Başkanı Mehmet Alakuş; "Son 6 yıldır Ortadoğu'daki yaşanan ve bizlerin tasvip etmediği savaşın etkisiyle Hatay'da yaşanan ekonomik sızıntıları bir nebze olsun azaltmayı hedefliyoruz. Geçtiğimiz yıl yapılan Tarım ve Mobilya fuarlarıyla ilk adımı atmıştık. Ortadoğu'daki savaştan sonra Hatay ekonomisine yön vereceğine inandığımız Yapı İnşaat ve Gayrimenkul Fuarı için hazırlıklarımızı tamamladık ve yapacağımız çalışmalar hakkında ilimizin atanmış, seçilmiş ve dinamiklerine bilgi ve projelerimizi aktarıyoruz. Hatay'da inşaat sektöründe ilk kez düzenlenecek olan fuarın bölge ekonomisine önemli katkısı olacağına inandığımız fuar ile ilgili Olumlu sonuçlar alabileceğimizi düşünüyorum" dedi. 


Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ise, "İskenderun'da inşaat sektörü ile uğraşan üyelerimiz bulunmaktadır. Önümüzdeki günlerde üyelerimizi fuar konusunda bilgilendirmek üzere sizlerin de katılımı ile odamızda yeni bir toplantı düzenleyerek, fuarın önemini üyelerimize anlatırız. Son beş yıldır Suriye'de yaşanan olayların etkileri en çok ilimizi ve bizim bölgemizi etkiledi ve Firmalarımız sıkıntılar yaşadı. Bu tür fuarların savaşın da sona ermesi ile inşaat sektörünü canlandıracağını temenni ediyoruz. Bu fuarda üyelerimize fuara katılma şartlannı anlatabiliriz. Bu tür fuarlar da kazanım da önemlidir. Firmalar bu fuarda ne kazanırım onun hesabını iyi yapmalı. Üyelerimizin bu fuara ilgi göstereceğine inanıyorum. Biz de İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası olarak böylesi önemli bir organizasyonun içerisinde olmak isteriz" şeklinde ifadelere yer verdi. 


Hatay İnşaatçılar ve Boyacılar Odası tarafının ziyaretinde İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen, İTSO Başkan yardımcısı Muhsin Yeter, İTSO Yönetim kurulu üyeleri Bülent Seküçoğlu ve Necat Özkaya da hazır bulundular. 



Antakya Zafer Gazetesi


Geri Dön