23 / 04 / 2024

Hatay'da sel: Dört ölü, bir kayıp!

Hatay'da sel: Dört ölü, bir kayıp!

Hatay'da sağanak yağış, kaplıcaların yer aldığı köyü vurdu. Sel sularına kapılan 4 kişinin cesedi bulundu. Bir kişi yaralı kurtarılırken, 1 kişi ise kayıp. Evleri sular altında kalan vatandaşları AFAD kurtardı...



Hatay'da sağanak yağış, kaplıcaların yer aldığı köyü vurdu. Sel sularına kapılan 4 kişinin cesedi bulundu. Bir kişi yaralı kurtarılırken, 1 kişi ise kayıp. Evleri sular altında kalan vatandaşları AFAD kurtardı.


Hatay'da meydana gelen sel baskınında 4 kişinin hayatını kaybettiği, kaybolan bir kadının aranması çalışmalarının devam ettiği bildirildi. Kent genelinde akşam saatlerinde başlayan yağmur, daha çok Erzin ve Hassa ilçelerinde etkili oldu. Gece saat 01.00 sıralarında şiddetini artıran ve sabahın ilk ışıklarına kadar süren sağanak yağış, sabaha karşı Erzin ilçesinde sele dönüştü. Amanos Dağları'ndan akan sel suları, dağın eteklerindeki, kaplıcalarıyla ünlü Başlangıç Mahallesi'ni vurdu. Mahalleden geçen dere taştı, eve ve işyerlerini su bastı. Araçları sürükleyen sel sularına kapılan 6 kişi kayıplara karıştı. İhbar üzerine Hatay'dan AFAD ve Adana'dan Arama Kurtarma ekipleri sevk edildi. Saatlerce çalışma yapan ekipler, 59 yaşındaki market işletmecisi Osman Başaran ve Zeki Duran'ın cesetlerini, sel sularına kapıldıkları noktadan 5 kilometre ileride buldu. Öğleden sonra ise sel bölgesine yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta Serap Aydingoli ve Bayram Aydıngoli'nin cesetleri bulundu. Kayıp olduğu belirtilen bir kadın, ekipler tarafından yaralı bulunurken, hayatını kaybeden merket işletmecisi Osman Başaran'ın kayıp olan eşi Zübeyde Başaran'ı arama çalışmalarından henüz sonuç alınamadı. 


METREKAREYE 71 KG 

Bölgede, 4 saat süren yağış boyunca metrekareye 71 kilogram yağış düştüğü açıklandı. Sabahın ilk ışıkları ile birlikte sel sularının verdiği zarar gözler önüne serildi. Ev ve işyerlerini su basan vatandaşlara, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri itfaiye ekipleri yardımcı oldu. Vatandaşlar, AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) ekipleri tarafından kurtarıldı, ekipler de ev ve işyerlerindeki suları tahliye etti. Dere yatağındaki evlerde mahsur kalan çoğunluğu Suriyeli ve Gürcistan uyruklu tarım işçileri de yine ekipler tarafından kurtarılarak tahliye edildi. AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu ile Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve Hatay İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hasan Koçyiğit bölgede incelemelerde bulundu. 


200 TAHLİYE 

Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, bölgede yaşayan 150- 200 civarında vatandaşın tahliye edildiğini söyleyerek, "Bu felaketi en düşük zayiatla atlatmaya çalışıyoruz. Yaşananlar 15 gün önce olsaydı, daha ağır tablo ile karşılaşabilirdik. Birçok insan buraları tatil amaçlı tercih ediyor, kaplıcalara geliyor. Şu anda kaplıca mevsimi olmadığı için şanslı sayılırız" dedi. Erzin Kaymakamı Hasan Yaman ise yaptığı açıklamada, "Şu an itibariyle 4 kişinin cesedine ulaştık. Zübeyde Başaran isimli kadını ise arama çalışmalarımız sürüyor. Ayrıca çöken yollarda çalışma yapılıyor. Sahil Güvenlik ekiplerimiz de denizde arama çalışması yürütüyor" dedi. Öte yandan Gaziantep İslahiye'de sağanak nedeniyle bir ev yıkılırken, Balıkesir Manyas'ta ise 7 bin dekar ekili arazi sular altında kaldı. 


Sabah 


Geri Dön