26 / 04 / 2024

Hatay'da yanan 2 bin hektar alanla ilgili soğutma çalışmaları başladı!

Hatay'da yanan 2 bin hektar alanla ilgili soğutma çalışmaları başladı!

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, pazartesi günü çıkan ve kenti saran orman yangınıyla ilgili 3 uçak, 9 helikopter, 50’ye yakın arazöz ve 600 civarı orman işletme teşkilatıyla soğutma çalışmalarına başladıklarını açıkladı



Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, pazartesi günü çıkan ve kenti saran tepeleri cehenneme çeviren orman yangınıyla ilgili soğutma çalışmalarına başladıklarını açıkladı. Vali Lekesiz, “Yangının 1100 hektarı orman olmak üzere toplamda 2 bin hektarlık bir alanı etkilediğini değerlendiriyoruz” dedi. 

Yaklaşık 4 bin futbol sahası büyüklüğündeki alanı etkileyen yangına 3 uçak, 9 helikopter, 50’ye yakın arazöz ve 600 civarı orman işletme teşkilatına bağlı ekiple müdahale edildiğini, olağanüstü bir durum yaşanmadıkça yangının tekrar büyümesinin mümkün olmadığını belirten Vali Lekesiz şöyle konuştu: 

“Maalesef ciğerimiz yandı. Böylesine büyük bir yangında çok şükür bayram gününde milletimizi üzecek bir can kaybı yaşanmadı. Yangınla mücadelede bir işçinin ayağının kırılmasının dışında bizleri üzecek ciddi anlamda yaralanan vatandaşımız, görevlilerimiz olmadı. Bu saat itibariyle de yangının hemen hemen tamamının kontrol altına alındığını, ilerlemesinin durdurulduğunu söyleyebiliriz.”

Radikal


Geri Dön