26 / 04 / 2024

Malkara'da hasar tespit çalışmaları başladı!

Malkara'da hasar tespit çalışmaları başladı!

Malkara'da 6,5 şiddetindeki depremin ardından hasar tespit çalışmaları başladı. Ciddi hasar olduğu değerlendirilen yapılar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından lisanslandırılan yapı denetim şirketlerine yönlendiriliyor.




Deprem sonrası bölge AFAD bölgesi kapsamında bulunmadığı için Malkara’da hasar gören binaların ön incelemesi Malkara Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teknik personeli tarafından gözlemsel olarak yapılıyor. Ciddi hasar olduğu değerlendirilen yapılar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından lisanslandırılan yapı denetim şirketlerine yönlendiriliyor. Yetkililer “Üzerine deprem risk analizleri yaparak binaların oturmaya elverişli ya da elverişsiz olduğunu tespit ederek raporlandırıyor. Riskli bina kapsamına giren yapılar kentsel geri dönüşüm kapsamında yıkılarak yeniden yapılmaktadır. Binaların yeniden yapımı bina sahiplerine ait olup, devlet kira ve kredilendirme konusunda vatandaşa teşvik desteği sağlamaktadır. Malkara'da vatandaşın talebi üzerine yerinde yapılan incelemeler neticesinde tehlike arz eden bir yapıya rastlanmamıştır. Çalışmalar devam etmektedir” dedi.


BELEDİYEYE BİLDİRMELERİ GEREKİYOR

Camiatik Mahallesi'nde yer alan Hacı Leman Camii ve Gözsüz Mahallesi'nde yer alan cami ile ilgili yapı denetim şirketleri aracılığıyla afete karşı risk analizlerinin acil olarak yaptırıldığını belirten yetkililer “Malkara'nın çeşitli yerlerinde talep üzerine gözlemsel incelemeler İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teknik personeli tarafından devam etmektedir. Ayrıca deprem sigortası bulunanlar evleriyle ilgili sigorta şirketini arayarak zarar görmüşlerse zararlarının tazmini konusunda bilgi alabilirler. Deprem sonrası meydana gelen bina bacalarındaki hasarlarda tamiri bina sahipleri tarafından yapılması gerekmektedir. Çevre sağlığı ve güvenliği açısından tehlike oluşturan baca, kiremit, vb. yerlerin gerekli önlemlerinin alınması için Malkara Belediyesi'ne bildirilmesi gerekmektedir” dedi.



Posta Trakya




Geri Dön