19 / 04 / 2024

Hatay'daki 3 katlı bina kentsel dönüşümle yenilenecek!

Hatay'daki 3 katlı bina kentsel dönüşümle yenilenecek!

Defne ilçesindeki Necmi Asfuroğlu Anadolu Lisesi arkasında çökme tehlikesi geçiren üç katlı Mürşit Apartmanı kontrol altına alınırken, Başkan İbrahim Yaman, binanın yıkım işlemlerinden sonra kentsel dönüşümle sahiplerine teslim edileceğini söyledi.



Defne ilçesine bağlı Sümerler Mahallesi, Necmi Asfuroğlu Anadolu Lisesi arkasında çökme tehlikesi geçiren üç katlı Mürşit Apartmanı kontrol altına alınırken, Belediye ekipleri tedbir amacıyla işyerlerinin girişini mühürleyip, binaya kontrollü olarak geçiş sağladı.


Kısa zamanda vatandaşların paniğe kapıldığı olayda, olay yerine gelerek vatandaşları sakinleştiren Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman, apartmanın bodrum katındaki sütunlarda oluşan kırılmalardan dolayı apartmanın oturulamaz hale geldiğini ifade ederek, Belediye olarak gerekli yardımın yapılacağını belirterek, bina sakinlerini yatıştırdı.


Başta Defne Kaymakamı olmak üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile AFAD yetkililerini bilgilendiren Başkan Yaman, "Tesellimiz, vatandaşlarımızın canlarına zarar gelmeden evlerini terk etmesidir. Belediyemizin teknik ekipleri gerekli incelemeleri yaptı. 1976 yılında yapılmış binanın bodrum katındaki sütunlarda kırılmalar tespit edildi. Üç katlı binanın yıkım işlemlerinden sonra hak sahipleri, Kentsel Dönüşümle yeni evlerine kavuşmaları en büyük dileğimiz" dedi.


Olayı yaşayan bina sakinleri, sabaha karşı binanın girişinde bulunan kara ocak fırınında camların kırılması ve binada çatlama sesleriyle korkuya kapıldıklarını Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman'a aktarırken, "Seslerden korkup dışarı çıktık. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Yardımınıza ihtiyacımız var. Evlerimize giremiyoruz" dedi.


Başkan Yaman, ilgili ve yetkililerle görüşme yapıldığını, bu konuda kendilerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmeye hazır olduklarını belirterek, bina sakinlerinin paniğe kapılmadan görevlilerin talimatlarıyla evlerine girmelerini önerdi.


Antakya Zafer Gazetesi


Geri Dön