24 / 04 / 2024

Hatice Bahriye Yağcı, 2 okul, bir cami yaptırdı, iki arsa bağışladı!

Hatice Bahriye Yağcı, 2 okul, bir cami yaptırdı, iki arsa bağışladı!

Emekli öğretmen Hatice Bahriye Yağcı, bugüne dek 2 okul, bir cami yaptırdı. İki arsa bağışladı. Hatice Bahriye Yağcı 'nın yaptığı yardımların faturası, 100 milyon lirayı aştı




İzmirli Hatice Bahriye Yağcı, öğretmenliğe Antalya'da başladı. Ardından Karşıyaka Kız Enstitüsü'ne gelen Yağcı, görevine kendisinin de mezun olduğu Cumhuriyet Kız Meslek Lisesi'nde devam etti ve buradan emekli oldu. Hiç evlenmeyen Yağcı, kardeşleri Aydoğan ve Mehbare ile hiç ayrılmadı ve aynı evi paylaştı. Erkek kardeşi 26, kız kardeşi ise 4 yıl önce yaşamını yitirdi.


'EMEKLİ MAAŞIM YETER' 

Hayatta yalnız kalan ve kendisini hayır işlerine adayan 87 yaşındaki Yağcı, Çiğli'deki 44 dönümlük arazisini Tıp Fakültesi yapılma için Gediz Üniversitesi'ne, başka bir arsasını da hükümet konağı yapılması için bağışladı. Bu sırada kardeşlerinin adını taşıyan iki okul ve bir camii yaptırdı. Ailesinden çok sayıda taşınmaz kalan Yağcı, "Erkek kardeşim hep hastalıklarla boğuştu. Ölmeden önce, 'Ne olur bir hastane yaptırın. Benim çektiğimi başkaları çekmesin' dedi. Kız kardeşim de mallarımızı hayır işlerinde kullanmamı istedi. Yaptıklarıma karşılık tek isteğim, ailem için hayır duası... Emekli maaşım bana yetiyor. Daha bağışlanacak birçok arazim var. Tümünü hayır işlerinde kullanınca huzura kavuşacağım" dedi. Yağcı'nın şimdiye kadar 100 milyon liradan fazla yardım yaptığı öğrenildi. 


Takvim


Geri Dön