29 / 03 / 2024

Hatice Kolçak Kentsel Dönüşümün Şifreleri kitabı yayınlandı!

Hatice Kolçak Kentsel Dönüşümün Şifreleri kitabı yayınlandı!

İnşaat - emlak konularında vatandaşı aydınlatan, bilgilendiren sayısız makaleleri bulunan Gayrimenkul Uzmanı Hatice Kolçak’ın “ Kentsel Dönüşümün Şifreleri ” isimli kitabı raflardaki yerini aldı.



Bugüne kadar kentsel dönüşüm konusunda gelen sorulara cevap veren yazar, en fazla merak edilen sorulardan derlediği 100 soruyu kitapta okuyucuları için cevaplıyor.

"Sadece kentleri dönüştürmüyoruz insanlarıda dönüştüyoruz. Burda konu sadece binalar değil, binalara hayat veren insanlar. Farkındayız ya da değiliz tepki birazda buna. Biri sizin yüzünüze seni dönüştüreceğim dese hayır olmaz dersiniz. Yıllardır içinde yaşadığı alışık olduğu mahalle ve kültürden gitmek düşüncesi bile hasta ediyor olmalı insanı. Bu dönüşüm süreci kentsel dönüşüm bölgelerinde yaşayan insanların fiziksel, sosyal ve ekonomik geleceği üzerine ve buna bağlı olarakta kentin bütün geleneklerine etki ediyor." Yazar Hatice Kolçak Çatı kitapları'ndan çıkan kitabında kentsel dönüşümün insanlar ve gelecekleri üzerindeki etkilerine değiniyor. 

"Yüzde 70 deprem fayları üzerinde bulunan ülkemiz için kentsel dönüşümün önemi, bu dönüşümde eskilerin yerine yapılacak yeni binaların depreme dayanıklı olarak inşa edilmesi, var olanların depreme karşı güçlendirilmesi kaçınılmaz bir sonuç. Önemli olan bunu nasıl yaptığınız ve önemli olan Kentsel Dönüşüme giren binanızda sizlerin nelerle karşılaşacağınız ve nasıl çözeceğinizi bilmenizdir." diyen Hatice Kolçak kitabında süreç hakkında oldukça faydalı ve önemli bilgileri paylaşıyor.

* Kentsel Dönüşümde rant var mı?

* Afet yasası mı, kentsel dönüşüm yasası mı?

* Binanız yıkılacak mı?

* Kentsel Dönüşümde bilinmesi gereken üç ayrıntı

* Eviniz “riskli alan” da ise sizi neler bekliyor

* Ev sahiplerinin işini kolaylaştıracak 15 madde

* Kentsel Dönüşümden faydalanarak binanızı 5 adımda yenileyin

* 2/3’ü sağlayamayanları zor günler bekliyor

* Kat Malikleri toplantıya nasıl çağrılır

* Eviniz değil arsa payınız önemli

* Kentsel Dönüşüm kredisinde bilmeniz gereken ince ayrıntı

* Riskli yapılarda açık artırma nasıl olmalı

* Vergi muafiyeti ve KDV cazibesi

“Kentsel Dönüşümün Şifreleri” D&R ve tüm kitapçılarda satışta..



Geri Dön