29 / 03 / 2024

Havaiş Kıbrıs Kooperatifi'nden THY çalışanlarına özel proje!

Havaiş Kıbrıs Kooperatifi'nden THY çalışanlarına özel proje!

S.S. Havaiş Kıbrıs Caddesi Konut Yapı Kooperatifi Arnavutköy Kıbrıs Caddesi'nde Türk Havayolları çalışanlarına özel konut projesi inşa edecek. Talebin toplandığı projede bir hissenin giriş ücreti 35 bin TL olarak planlandı.



S.S. Havaiş Kıbrıs Caddesi Konut Yapı Kooperatifi Arnavutköy Kıbrıs Caddesi'nde arsa arayışına girdi. Kooperatifin burada gerçekleştireceği proje Türk Havayolları çalışanlarına özel olacak. 500 kişiden talep alınması üzerinde arsanın alınıp inşaatın başlayacağı projede 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 olmak üzere 4 farklı tipte daire tipi bulunacak.


S.S. Havaiş Kıbrıs Caddesi Konut Yapı Kooperatifi kuruluşu 25 Nisan 2017 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onayı ile gerçekleşti.


Havaiş Sendikasının öncülüğünde kurulan S.S. Havaiş Konut Yapı Kooperatifi’ne oluşan yoğun talep ve hisselerin ciddi anlamda değer kazanmasından sonra Sendikaya gelen yeni kooperatif taleplerine cevap vermek maksadıyla yine Havaiş Sendikası öncülüğünde kurulan Kooperatifin amacı ilk kooperatif olan S.S. Havaiş Konut Yapı Kooperatifi gibi 3. havalimanı bölgesinde oluşacak konut ihtiyacına cevap vermek.


Bu kooperatif kurulurken bir önceki kooperatiften kazanılan tecrübeler de değerlendirilmiş olup en hızlı ve verimli bir şekilde kooperatifin nasıl işletilebileceği konusunda birçok düşünce geliştirildi. Bunlardan en önemlisi, Türkiye’deki konut yapı kooperatiflerinin en büyük sorunu, uygun imarlı arsa temin edilememesidir. Piyasadaki sorunlu birçok konut yapı kooperatifinin neredeyse tamamının on yıllar sürmesinin en büyük nedeni imarlı arsa alamamaları ve üyelerinde oluşan demoralizasyondur. Böyle olunca üyeler ortaklık ödemelerini yapmak istememekte veya hisselerini satıp kaçmayı tercih ediyor. Yine bir diğer sıkıntı maliyet çalışmalarının ciddi bir şekilde yapılmamış olması nedeniyle üyelerden sürekli ilave para istenmesi ve inşaatın başlangıçta öngörülenin çok üzerinde rakamlara mal olması.


Öncelik hızlı bir şekilde arsa alınması

S.S. Havaiş Kıbrıs Caddesi Konut Yapı Kooperatifi'n önceliği hızlı bir şekilde arsa alınması olacak. Bu kapsamda bölgede bulunan 4-5 büyük imarlı arsa sahibi ile iletişim kuruldu ve bu görüşmeler devam ediyor. Giriş ücretleri de bölgede doğrudan arsa alabilecek şekilde kurgulandı.


Yılbaşında inşaata başlanacak

Hedef hızlı bir şekilde yaz sonuna kadar arsa konusunu netleştirmek ve yılbaşında inşaata başlamak. Bitiş hedefi ise inşaata başladıktan sonra 18 ay yani 2019 yılı. Bu nedenle arsa maliyetini karşılayacak şekilde giriş ücreti yüksek tutuldu. Zira bir önceki kooperatifte olduğu gibi düşük giriş ücreti ve 2 yıl aidat biriktirerek arsa almak yerine derhal arsa alımı yapacak şekilde planlama yapıldı. Bu şekilde 2 yıl içerisinde inşaat tamamlanıp daireler teslim edilecek


Bir hissenin giriş ücreti 35 bin TL 

S.S. Havaiş Kıbrıs Caddesi Konut Yapı Kooperatifi'nin bu projedeki diğer temel değişikliği farklı daire tiplerine yer verilecek olması. 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 olmak üzere 4 farklı tipte daire planlaması yapılacak. Bu dairelerin brüt büyüklükleri yaklaşık 80, 120, 160 ve 200 metrekare olacak. 1+1 2 hisse, 2+1 3 hisse, 3+1 4 hisse ve 4+1 5 hisse olacak. Bir hissenin giriş ücreti 35 bin TL olarak planlanmış olup dörtte biri başvuru esnasında peşin geri kalanı 3 ay içerisinde ödenecek. Ayrıca Haziran ayından başlamak üzere hisse başına 500 TL aidat alınacak.


Tel: 0212 681 0390

Cep Tel: 0553 099 7994

http://www.havaiskibriskoop.com/


Geri Dön