23 / 04 / 2024

Haydarpaşa kentsel dönüşüm projesini vatandaş seçecek

Haydarpaşa kentsel dönüşüm projesini vatandaş seçecek

Tarihi Haydarpaşa Garı'nın bulunduğu alana yapılacak dönüşüm projesi vatandaşların da katılacağı yarışma ile belirlenecek



İstanbul Deniz Otobüsleri'nin (İDO) vapurlarından sonra tarihi Haydarpaşa Garı'nın bulunduğu alana yapılacak dönüşüm projesi vatandaşların da katılacağı yarışma ile seçilecek. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Süleyman Karaman, "Projenin belirlenmesi için yarışma düzenlenecek. Bilim adamlarından oluşacak bir kurul 4-5 projeyi belirleyecek. Bu proje vatandaşlara da sorulduktan sonra birinci olan proje için ihaleye çıkılacak" dedi. Yaklaşık 5 milyar dolarlık proje için hazırlanan imar planı İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından onaylandı. İmar planı koruma kurullarına gönderildi. Koruma kurullarının onayının ardından proje yarışması başlayacak.

1 YIL SÜREBİLİR
Proje yarışma sürecinin bir yılı alabileceğini bildiren TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, projenin halkın kullanımına açık, İstanbul'un tarihi ve kültürel yapısından kopuk olmayacağını vurguladı.
Hamdi Ateş/Sabah

Basında yer alan diğer haberler;

5 milyar dolarlık Haydarpaşa projesi için onay tamam

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, 5 milyar dolar yatırımla gerçekleştirilecek Haydarpaşa Garı Dönüşüm Projesi İmar Planı'na vize verdi. İmar planı, son durak olan koruma kurullarına gönderildi. TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, projenin yarışma ile belirleneceğini belirterek, "Bilim adamlarından oluşan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Haydarpaşa Dönüşüm Projesi İmar Planı'na vize verdi. İmar planı, son durak olan koruma kurullarına gönderildi bir kurul, 4-5 projeyi belirleyecek. Bu projeler vatandaşlara da sunulacak. Ardından proje için ihaleye çıkılacak" dedi. İzlenecek aşamalar hakkında da bilgi veren Karaman, ilk aşamada yarışma yapılacağını belirterek, "Bilim adamlarından oluşan bir kurul, 4-5 projeyi belirleyecek. Bu projeler vatandaşlara da sunulacak. Birinci proje saptanacak. Ardından inşaat projesinin gerçekleştirilmesi için ihaleye çıkılacak" dedi. Karaman, projenin, İstanbul'un tarihi ve kültürel yapısına uygun olacağını, yap-işlet-devret (YİD) modeli ile gerçekleştirileceğini kaydetti.

Olcay Aydilek/Habertürk


Geri Dön