25 / 04 / 2024

Haymana-Polatlı yolunun onarım çalışmaları TBMM'de!

Haymana-Polatlı yolunun onarım çalışmaları TBMM'de!

Haymana-Polatlı yolunun onarımına yönelik çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..



Haymana-Polatlı yolunun onarım çalışmaları TBMM de!

CHP  Ankara  Milletvekili Levent Gök, Haymana-Polatlı yolunun onarımına yönelik çalışmalara ilişkin soru önergesi hazırladı. Gök sorularının Başbakan Binali Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Gök önergesinde "Haymana - Polatlı Yolu hizmete açıldıktan sonra kaderine terkedilmiştir. Bağlantı yollarının da yapılmasıyla beraber oldukça işlek bir güzergâh haline gelmesine rağmen bozulan asfaltı ve şerit sayısı yetersizliği sebebiyle trafik güvenliği tehlikeye girmektedir." dedi. 

"Ağır tonajlı araçların da kullandığı karayolundaki bozulmalar yama yapmak suretiyle geçiştirilmeye çalışılsa bile kısa sürede sözü geçen yamalar da bozulmaktadır." diyen CHP Ankara Milletvekili Levent Gök bölge halkı yoğun trafiğe ve kamyon - tır geçişine uygun bir yolun inşa edilmesini talep etmekte olduğunu belirterek 4 soru sordu.

Gök'ün soruları

1. Haymana - PolatlI Yolu’ndaki bozulmalara neden kalıcı çözümler getirilmemektedir?

2. Sözü geçen yolun hizmete girmesinden itibaren karayoluna yapılan yamaların maliyeti nedir?

3. 2014 - 2018 yılları arasında Haymana - PolatlI yolunda kaç trafik kazası meydana gelmiştir? Bu kazalarda gerçekleşen yaralanma ve ölüm sayılarını açıklar mısınız?

4. Güzergaha yeni bir yol yapılmasına ilişkin yürütülen çalışmalar nelerdir?

 


Geri Dön