29 / 03 / 2024

Hazine arazilerine imar verilip satılacak!

Hazine arazilerine imar verilip satılacak!

Özelleştirme İdaresi Başkanı Ahmet Aksu, Milli Emlak’tan alınan arazilerin satışına ağırlık vereceklerini söyledi. Aksu, Riva’da turizm imarlı bir arazi için 24 Ağustos’ta son teklifleri alacaklarını söyledi.



Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), arsa satışlarına ağırlık verdi. Satışa çıkarılan en değerli arazilerden biri olan İstanbul Beykoz’daki Riva arazisi için talipliler arasında büyük yarışma geçmesi planlanıyor.


Özelleştirme İdaresi Başkanı Ahmet Aksu, denize sıfır konumdaki arsanın, üzerindeki otel ve villalarla birlikte satılacağını söyleyerek, “Turizm imarlı bir alan; ormanın içinde. Son teklifleri 24 Ağustos’ta alacağız” ifadelerini kullandı.


Aksu, büyükşehirlerdeki Hazine’ye ait arazilerin imarlı hale getirilerek özelleştirilmesi üzerinde çalıştıklarını söyleyerek, şu anda arsa tespitleri yaptıklarını belirtti.



Hazine arazilerine imar verilip satılacak!



Özelleştirme portföyünde yer alan liman ve arsalar ile ilgili bilgi veren Aksu, gündemlerindeki en önemli arsanın İstanbul Beykoz’daki Riva arazisi olduğunu söyleyerek, 17 bin metrekarelik arazinin Milli Emlak’tan ÖİB’ye geçtiğini aktardı.


Aksu, turizm imarlı arsayla hakkında “Tesislerle beraber veriyoruz. Doğal güzellikler içinde. Denize sıfır. Orman içinde. Kuzey Marmara otoyolu bağlantılı. Turizm imkânına göre üzerindeki yapılara yenileme yapılabilir” dedi. Aksu, özellikle turizm sektöründen büyük ilgi gören arsa için 24 Ağustos’ta son tekliflerin alınacağını ifade etti.


49 yıllığına işletme hakkı verileceğini ve arsanın bütün halinde özelleştirileceğini ifade eden Aksu, bazı işletmelere ait arsa ve arazileri, üretim tesisi ile ilişkisi yoksa ayrıştırarak sattıklarını söyledi.


Özelleştirma kapsamında İstanbul Bakırköy’de ve Tuzla’da,  Ankara  Gölbaşı’nda göl manzaralı araziler olduğunu söyleyen Aksu, “Bölge ile uyumlu, çevre imar bütünlüğünü bozmayacak, insanların nefes alacakları kriterlere göre yatay mimariye özen gösteren uygulamalar yapıyoruz” diye konuştu. 


GALATASARAY'A MİLYAR KALACAK


Özelleştirme İdaresi’nin Riva’da satışa çıkaracağı bölge yakın zamanda Galatasaray’ın arazisiyle gündeme geldi. Emlak Konut GYO ve Galatasaray Spor Kulübü arasında imzalanan protokol kapsamında, kulübün Riva’daki yaklaşık 1 milyon metrekarelik arazisinin ihalesi 15 Haziran’da gerçekleşmişti.


İhaleyi kazanan Fema İnşaat&KLV İnşaat iş ortaklığı 942 milyon lira teklif etmişti.


TAŞUCU LİMANI DA ÖZELLEŞTİRİLİYOR


Aksu, Mersin-Adana bölgesi için önemli gördükleri Taşucu Limanı’nı da 36 yıllığına özelleştireceklerini söylerken “24 Ağustos’ta teklifler alınacak. Bu liman, Mersin Limanı’na alternatif olacak. Bölgede zaten yük ve kargo taşımacılığı da yapılan Çukurova Havalimanı var. Orayı da destekleyen bir liman olacak. İhracat kapasitesine katkı sağlayacak merkez olacak. TCDD de Mersin Yenice’de lojistik merkezi kuracak. Orası liman ve demiryolu bağlantılı yük aktarma merkezi olacak” şeklinde konuştu.


Aksu, Özelleştirme İdaresi’nin, Mersin Serbest Bölgesi’ndeki yüzde 21’lik en büyük hissesi için de ihaleye çıktıklarını vurgularken serbest bölgenin, gelir ve ticari aktivite olarak da İzmir’den sonra ikinci sırada olduğunu ifade etti. 





Habertürk


Geri Dön