25 / 04 / 2024

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan flaş yüksek döviz kuru açıklaması! Dolara müdahale mi geliyor?

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan flaş yüksek döviz kuru açıklaması! Dolara müdahale mi geliyor?

Türkiye'de döviz kurunun hızla artması nedeniyle hükümet harekete geçiyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı yüksek enflasyon ve dolardaki artışla ilgili yeni düzenlemeler yapılacağını açıkladı. Bakanlık, "Atacağımız yeni adımlar silsilesi bu akşamdan itibaren Bakanlığımızca açıklanacak" dedi.



Hazine ve Maliye Bakanlığı,Türkiye'de son günlerde artan dolar kuru ve yüksek enflasyonla mücadele için hükümetin yeni adımlar atacağını açıkladı. Sermaye kontrolü geleceğine yönelik iddiaların sıkça dillendirilmeye başladığı bir zaman diliminde Bakanlığın "yeni adımlar atılacak" açıklaması merak uyandırdı.

Bakanlık, "Başta enflasyon ve döviz kuru olmak üzere gündemimizde yer alan bazı ekonomi başlıklarında, ekonomi yönetimimiz Türkiye Ekonomi Modeli çerçevesinde, hızlı ve çözüm odaklı adımlar atmaya devam edecek olup; atacağımız yeni adımlar silsilesi bu akşamdan itibaren bakanlığımız ve ilgili kurumlarca kamuoyu ile paylaşılacaktır" açıklamasını yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ndan flaş yüksek döviz kuru açıklaması! Dolara müdahale mi geliyor?

Türkiye'nin, serbest piyasa ekonomisi ilkelerini esas alarak güçlü temeller üzerinde yükselmeye devam ettiğine işaret edilen açıklamada, "Ekonomimizin yakaladığı güçlü ve dengeli büyüme performansının daim kılınması hedeflenmektedir. Geride kalan 20 yıllık süreçte, başta kamu maliyesi ve bankacılık sektörü olmak üzere elde ettiğimiz kazanımlar, ekonomimizin bu sağlam duruşunu desteklemektedir. Kamu maliyesinde sağlanan disiplinin oluşturduğu imkanlar, zorlu dönemlerde ekonomimiz için bir manevra alanı olarak kullanılmaktadır. Bankacılık sektörümüzün sağlam ve istikrarlı yapısı ise özel sektörümüzün ve hane halkımızın ihtiyaç duyduğu finansmanın kesintisiz ve daha da önemlisi uygun koşullarda sağlanmasına aracı olmaktadır. Güçlü sanayi altyapısı ile dinamik ve zorlu koşullara kolay adapte olabilen özel sektörümüz de büyüme ve kalkınma hedeflerimizi birer birer yakalamamızda kuşkusuz bizlere önemli bir destek vermektedir" ifadelerine yer verildi.

Hükümet artan enflasyon ve dolar kuruyla nasıl mücadele edeceğinin şifrelerini açıklamanın devamında paylaştı. İşte ayrıntılar...

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön