19 / 04 / 2024

Hazine yurtiçi euro cinsi kira sertifikası ihraç edecek!

Hazine yurtiçi euro cinsi kira sertifikası ihraç edecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı,, yurt içi piyasada 31 Mayıs valör tarihli avro cinsi sabit kira ödemeli kira sertifikası ihraç edecek.



Hazine ve Maliye Bakanlığının internet sitesinde açıklanan duyuruya göre, bankaların döviz cinsi varlık yönetimine ve kira sertifikası piyasasının gelişimine katkıda bulunmak için yurt içi piyasada 31 Mayıs valör tarihli avro cinsi sabit kira ödemeli Kira Sertifikası ihraç edilebilecek.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; kira sertifikası ihracı bankalara doğrudan satılabilecek ve talepler 29 Mayıs 14.00'e kadar Bakanlığa faks veya e-posta aracılığıyla iletilebilecek.

Kira sertifikası alan bankalar, satış tutarları bilgisi 29 Mayıs'ta İHS (Merkez Bankası Ödeme Sistemleri İhale Sistemi) vasıtasıyla Merkez Bankası tarafından iletilecek. Bankaların kira sertifikası ihracı ile valör günü yatırması gereken tutarlar, en geç 31 Mayıs 13.30'a kadar Bakanlığın Merkez Bankası nezdindeki hesaplarına aktarılacak.

Yatırımcılar için söz konusu kira sertifikalarına ilişkin bilgiler Bakanlığın internet sayfasının "Kamu Finansmanı-Yatırımcılar İçin Bilgiler-Kira Sertifikası" bağlantısındaki "Avro Cinsi Kira Sertifikası Yatırımcı Kılavuzu"nda yer alacak. 


Geri Dön