24 / 04 / 2024

Hedef, Çanakkale Köprüsü'nü 2023'ten önce açmak!

Hedef, Çanakkale Köprüsü'nü 2023'ten önce açmak!

Nihat Özdemir, Çanakkale Boğazı'nda yapılacak, '1915 Çanakkale Köprüsü' ve bağlantı yolları ihalesine ilişkin, "Tahmin ediyorum önümüzdeki günlerde yapılacak olan hesaplamalar sonunda devletimiz en uygun kararı verecektir.



Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Çanakkale Boğazı'nda yapılacak, '1915 Çanakkale Köprüsü' ve bağlantı yolları ihalesine ilişkin, "Tahmin ediyorum önümüzdeki günlerde yapılacak olan hesaplamalar sonunda devletimiz en uygun kararı verecektir.


Onu bekliyoruz. Olursa elimizden gelen en iyi şekilde çalışmalara devam edeceğiz. Biz uzun zamandan beri bu projeye çalıştık. Teklifimizi verdik. Bütün hedefimiz 2023'ten önce açmaktır." dedi. Özdemir, Kepez'de düzenlenen, CLK Uludağ Elektrik İlk YİM açılış törenine katıldı. 


'En hızlısı' olmuştu

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Özdemir, ihalede en düşük teklifi verdiklerini hatırlattı. Özdemir, "Dünyanın en uzun köprüsü olacak" dedi. İhalede, 26 Ocak'ta, 10 milyar 354 milyon 576 bin 202 lira proje bedeli ve 5,5 yıllık yapım süresi dahil olmak üzere 16 yıl 2 ay 12 günle en kısa süreyi, Daelim- Limak - SK- Yapı Merkezi OGG vermişti. 


Akşam 


Geri Dön