29 / 03 / 2024

Hedefimiz 6 milyon vatandaşımızı daha güvenli yapılara taşımak!

Hedefimiz 6 milyon vatandaşımızı daha güvenli yapılara taşımak!

Geleceğin Yapıları Geleceğin Şehirleri Fuar ve Zirvesi'nde konuşan TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik, "Hedefimiz 2023 yılında 1 milyon 200 bin konut rakamına ulaşarak 6 milyona yakın vatandaşımızı daha güvenli ve güzel yapılara taşımaktır" dedi.



TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik, geleceğin yapılarının yenilikçi teknoloji ve ürünlerle şekillenmekte olduğu bir süreçte, deprem tehdidine karşı teknolojinin katkısıyla üretilecek çözümlerin Türkiye için büyük önem taşıdığını söyledi.

 

TOKİ Haber Dergisi'ne göre;  Yapı sektörü temsilcileriyle teknoloji üreticileri ve hizmet sağlayıcıları, Geleceğin Yapıları Geleceğin Şehirleri Fuar ve Zirvesinde bir araya geldi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü,  TOKİ  Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik, yerel yönetimler ve sektör temsilcilerinin katıldığı zirvede, yapı ve teknoloji ilişkisi ele alındı. Bilim, sanayi ve üretim ilişkisine değinen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, teknolojide, bilişimde, dijitalleşmede ve sanayide gerçekleşen ilerlemenin baş döndürücü bir boyutta olduğunu söyledi. Türkiye’nin her sektörde katma değerli ürünler üretebilmesinin, öncelikleri  arasında yer aldığını işaret eden Bakan Özlü, "Ülkemizin katma değeri yüksek ürünler üretmesi, hükümetimizin vazgeçilmez öncelikleri arasında yer almakta. inovasyon demek, bilginin ve fikrin ekonomik ve toplumsal faydaya dönüştürülmesi demektir. Bizler Ar-Ge ve inovasyonla ekonomik ve toplumsal faydayı artırmak durumundayız" dedi.

 

HEDEFİMİZ 6 MİLYON VATANDAŞIMIZI GÜVENLİ YAPILARA TAŞIMAK

 

Geleceğin yapı ve şehirlerini konuşurken, deprem tehdidi karşısında teknolojinin katkısı ile üretilecek çözümlerin Türkiye için büyük önem arz ettiğini vurgulayan TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik, şöyle konuştu:

 

"Bir yanda güçlü bir bilişim ve teknoloji çağını yaşarken, diğer yanda yapı güvenliği riski ile önemli bir çelişki yaşıyoruz. Geleceğin güvenli ve daha güzel şehirlerine ulaşabilmemiz için bu çelişkiyi ve tehdidi aşmamız gerekiyor. Büyük bölümü deprem kuşakları üzerinde yer alan ve 7,5 milyon riskli yapıya sahip ülkemizde, en büyük üretim alanlarımızdan birini de kuşkusuz kentsel dönüşüm projeleri oluşturuyor."

 

TOKİ'nin, yüksek teknolojiyle üretim süreçlerine hız kazandırdığını ve bu doğrultuda yatırım ve üretim gücünün yaklaşık yüzde 40'ını kentsel dönüşüme yönlendirdiğini belirten Özçelik, "Hedefimiz 2023 yılında 1 milyon 200 bin konut rakamına ulaşarak 6 milyona yakın vatandaşımızı daha güvenli ve güzel yapılara taşımaktır" dedi.


Geri Dön