19 / 04 / 2024

Hendek olaylarında evleri yıkılan Yüksekovalılara konutları teslim edildi!

Hendek olaylarında evleri yıkılan Yüksekovalılara konutları teslim edildi!

2016'da PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmalarda Hakkari Yüksekova'da birçok ev ve iş yeri ağır hasarlandı. TOKİ tarafından 5 bölgede toplam 3 bin 64 adet konut inşa edilmeye başlandı.Tamamlanan bin 256 konutun 468'inin anahtarı bugün sahiplerine verildi...



Yüksekova'da, 2016'da PKK'lı teröristlerin kazdığı hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması için 13 Mart 2016 tarihinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Sokağa çıkma yasağının sürdüğü 78 günde, PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmalarda, ilçedeki birçok ev ve iş yeri hasarlandı.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; evleri yıkılan vatandaşlar için de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca ihale yapılarak  TOKİ  tarafından 5 bölgede toplam 3 bin 64 adet konut inşa edilmeye başlandı.Tamamlanan bin 256 konutun 468'inin anahtarı bugün hak sahiplerine teslim edildi.

Konutlarının anahtarlarını teslim almak için gelen vatandaşlar, konutlarına kavuştukları için mutlu olduklarını belirtti.

Hendek olaylarında evleri yıkılan Yüksekovalılara konutları teslim edildi!

Sokağa çıkma yasağı sırasında evlerinin yakılıp yıkıldığını ifade eden 84 yaşındaki Hatice Bor, "Evde geriye ait hiçbir eşyamız kalmadı. Kirada oturmak zorunda kaldık ve perişan olduk. Bugün devletimizin bize yaptırdığı TOKİ konutlarının anahtarını almaya geldik. Çok şükür artık evimize kavuştuk" diye konuştu.

Nadide Demir ise, "PKK’lılar ilçemizde hendek ve çukur kazdılar. Sonra evlerimiz yakılıp yıkıldı. Evsiz kalınca çareyi kirada oturmakla bulduk. Ama perişan ve mağdur durumdaydık. Allah devletimize zeval vermesin, TOKİ’lerimizi yaptılar bugün anahtarımızı aldık. Eski evimden güzel" dedi.

Hendek olaylarında birçok vatandaşın mağdur olduğuna dikkat çeken Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nazmi Yakar da tamamlanan konutların hak sahiplerine verilmeye başlandığını belirtti. 

Yakar, "13 Mart ve 31 Mayıs 2016 tarihleri arasında bölücü terör örgüt mensuplarının başlattığı çukur eylemlerinde, evleri ağır hasar gören ve mağdur edilen vatandaşlarımızın hasar tespit çalışmaları sonucunda evlerinin enkazları kaldırıldı. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nca Yüksekova ilçemizde 5 bölgede toplam 3 bin 64 adet konut yapma ihalesi 2016 yılında yapıldı. Bugün bu konutlarda hak sahipliğini kazanan 468 konutun anahtar teslimi yapıldı" şeklinde konuştu.

TOKİ'nin yüzde 20 indirim kampanyasına 4 bin 539 kişi başvurdu!

TOKİ uygun fiyatlarla binlerce konutu satışa çıkardı!  


Geri Dön