19 / 04 / 2024

Her 10 konuttan 3’ü kadınlara satılıyor!

Her 10 konuttan 3’ü kadınlara satılıyor!

2016 sonu itibariyle Türkiye'de toplam konut satışı içinde kadın payının en fazla olduğu il Balıkesir olmuştur. Balıkesir’i sırasıyla, Çanakkale, Aydın ve İzmir izledi. Edirne ise listede 5. sırada.



Propertyist Gayrimenkul Danışmanlığın gerçekleştirdiği araştırmaya göre 2016 yılsonu itibariyle Türkiye genelinde toplam konut satışı içinde kadın payının en fazla olduğu il Balıkesir olmuştur. Balıkesir’i sırasıyla, Çanakkale, Aydın ve  İzmir  izledi. Edirne ise listede 5. sırada.

 

Gayrimenkul sektöründe kullanıcılara, mal sahiplerine ve yatırımcılara aracılık ve danışmanlık hizmeti sağlayan Propertyist’in gerçekleştirdiği araştırmada, 2016 yılsonu itibariyle Türkiye’de her 10 konuttan yaklaşık 3’ünün kadınlara satıldığı ortaya çıkmıştır.

 

Türkiye’de Her 10 Konuttan 3’ü Kadınlara Satılmıştır.

Karar vermesi en zor konulardan biri olan konut satın alma süreçlerinde konutun lokasyonu, ulaşım kolaylığı, mega projelere olan uzaklığı ve mimari özelliklerinin yanı sıra yaşam alanı ve dekorasyonu da alım nedenlerini etkiliyor. Satın alma sürecinde, artık kadınların da büyük oranda söz sahibi olduğu görülmektedir. Yapılan araştırmaya göre, 2016 yılsonu itibariyle Türkiye’de yaklaşık 1 milyon 341 adet konut satışı gerçekleşmiştir. Toplam satış içerisinde kadınlara yapılan konut satışı yaklaşık %29 iken, erkekler %60’lık bir paya sahiptir. Geriye kalan %11’lik kısım, ortaklaşa ya da tüzel kişilere yapılan satışlardır.


Balıkesir’de Kadınlar Lider.

Yaklaşık 27 bin 600 adet konutun, 10 bin 700 adedi kadınlar tarafından satın alınan Balıkesir, listede ilk sırada. Toplam satışlar içinde kadın payının en fazla olduğu iller sırasıyla; %39 ile Balıkesir, %37 ile Çanakkale, %36 ile Aydın ve İzmir, %35 ile Edirne olarak karşımıza çıkmaktadır. 2015 yılı ile karşılaştırıldığında İlk 5 sıralamasının aynı olduğu dikkat çekmektedir. Yeni düzenlemeler ve özel sektör kampanyaları ile birlikte, konut satışlarına paralel olarak kadın payının da artması beklenebilir.


Geri Dön