19 / 04 / 2024

Her şeye zam geldi! Marketlerde sadece o ürünün fiyatı değişmedi: Yüzde 100 zam talebi...

Her şeye zam geldi! Marketlerde sadece o ürünün fiyatı değişmedi: Yüzde 100 zam talebi...

2022 yılı itibarıyla enerji de dâhil olmak üzere birçok gıda ürünlerine rekor zamlar yapıldı. Artan enflasyonun ardından yüzde 100’e varan zam alan ürünler oldu. Ancak marketlerde zam görmeyen bir ürün var…



Enflasyon, son dönemlerde giderek artıyor. Artan enflasyonlar birlikte gıdadan kozmetiğe, enerjiden tekstile birçok ürün kalemine zam yapılıyor. Marketlerdeki gıda ürünlerine de son dönemlerde rekor zamlar yapıldı. Ancak her markette bulunan bir ürün, bu zamdan henüz nasibini almadı. Zincir marketler, şimdi bu ürüne yüzde 100 zam talep ediyor…

POŞETE YÜZDE 100 ZAM TALEBİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 2021 yılının son dönemlerinde, 2022 yılında uygulanacak poşet fiyatlarını görüşmek için taraflarla bir araya geldi. Meslek örgütleri, poşet üreticileri, tüketici dernekleri, sivil toplum örgütleri ve yurttaki en büyük zincir marketlerin bir araya gelerek yapılan toplantıda zam konusu görüşüldü.

Her şeye zam geldi! Marketlerde sadece o ürünün fiyatı değişmedi: Yüzde 100 zam talebi...

2019 yılı itibarıyla Türkiye’de başlayan ücretli poşet uygulamasıyla tüketiciye 25 kuruşa satılmaya başlanan plastik poşet fiyatlarına, yeni yılda yüzde 100 talep edildi. Zincir marketler, poşet fiyatlarının 50 kuruşa satılması konusunda görüş bildirdi. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön