29 / 03 / 2024

O bakanlığın ismi değişiyor! Teklif TBMM'ye geldi ÇED koşulu da kalkıyor

O bakanlığın ismi değişiyor! Teklif TBMM'ye geldi ÇED koşulu da kalkıyor

TBMM'ye sunulan “Endüstri Bölgeleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”ne göre; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ismi değişiyor. “Cazip hale getirme” gerekçesiyle endüstri bölgelerinde yatırımcılara mülkiyet devri yapılmasının önü açılacak.



Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın adından “bilim” çıkarılarak, bakanlığın adı “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı” olacak. Endüstri Bölgeleri Kanunu’ndaki “endüstri bölgesi ilân edilmiş yerlerde yatırım yapmak için zorunlu tutulan “Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Süreci” hükmü “ÇED mevzuatında detaylı bir şekilde yer alması” gerekçesiyle kaldırılacak.

Teklifteki düzenlemelere göre; endüstri bölgesi olarak ilan edilen alanlardaki araziler kamulaştırılarak, hazine adına tescil edilecek. Bölgenin yatırıma hazır hale getirilmesi için gerekli kamulaştırma bedeli ve etüt, harita, plan, proje dahil altyapı ile ilgili tüm giderler öncelikle yönetici şirket veya yatırımcılar tarafından veya Bakanlık bütçesindeki ödenekten karşılanacak.

O bakanlığın ismi değişiyor! Teklif TBMM ye geldi ÇED koşulu da kalkıyor


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön