18 / 04 / 2024

O bakanlığın ismi değişiyor! Teklif TBMM'ye geldi ÇED koşulu da kalkıyor

O bakanlığın ismi değişiyor! Teklif TBMM'ye geldi ÇED koşulu da kalkıyor

TBMM'ye sunulan “Endüstri Bölgeleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”ne göre; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ismi değişiyor. “Cazip hale getirme” gerekçesiyle endüstri bölgelerinde yatırımcılara mülkiyet devri yapılmasının önü açılacak.



YATIRIMCIYA BEŞ YILLIK SÜRE 

Endüstri bölgelerine yatırım yapmak isteyen yerli veya yabancı kişiler, Bakanlık veya yönetici şirkete başvuru yapacak. Yatırımcılara ön yer tahsisi Bakanlık tarafından yapılacak. Yatırımcı, kullanma izni aldıktan sonra en geç beş yıl içinde yatırımını yapmakla yükümlü olacak. Yatırımın gerçekleşmemesi halinde sözleşmesi feshedilecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön