20 / 04 / 2024

Barış Aydın: Mamak’ın çehresi değişiyor!

Barış Aydın: Mamak’ın çehresi değişiyor!

Ankara Sanayici ve İş Adamları Derneği (ASİAD) Başkanı Barış Aydın “Mamak, 5 yıl içinde Türkiye’nin en büyük ilçelerinden biri olacak” dedi. Aydın 'Barış Aydın: Mamak’ın çehresi değişiyor' dedi.



Ankara Sanayici ve İş Adamları Derneği (ASİAD) Başkanı Barış Aydın, Mamak’ın, 5 yıl içinde Türkiye’nin en büyük ilçelerinden biri olacağını ifade etti.


Barış Aydın, Dernek üyeleri ile Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’ü ziyaret etti. Mamak belediye binasında gerçekleştirilen buluşmada, Ankara’nın yıllarca çevresel sorunlarıyla anılan Mamak ilçesinin, yaşanacak dönüşümlerle birlikte hem ekonomik hem de sosyal anlamda çekim merkezi haline geleceği vurgulandı.


Sosyal belediyecilik anlayışıyla yürütülen çalışmaların Mamak’ın her bölgesinde sosyal alanların oluşmasını sağladığını ifade eden Aydın, ilçede hem sosyal hem de çevresel dönüşüm gerçekleştiğine işaret etti.


Mamak ilçesinin şu an 570 bine ulaşan nüfusuyla Ankara’daki ilçeler arasında çekim merkezi haline geldiğini vurgulan Başkan Aydın, şunları söyledi:


“Geçmiş yıllarda sorunlarıyla anılan Mamak ilçesi, artık sunduğu sosyal hizmetlerle adından söz ettiriyor. Çehresi değişmeye başlayan Mamak’ta çocuklara, gençlere, yaşlılara ve engellilere sosyal hizmetler götürülüyor. Yeni Mamak, iş sahalarının olduğu, 24 saat yaşayan bir ilçe. Özellikle inşaat sektöründe yapılan çalışmalarla ilçede imar anlamında da büyük değişimler yaşanıyor.”


Buluşmada ASİAD ve  Ankara  Emniyet Müdürlüğü’nün ortak projesi hakkında Başkan Akgül’e bilgi veren Aydın, risk grubunda bulunan gençlerin topluma kazandırılmasının önemine dikkati çekti. Barış Aydın, gerçekleştirilecek çalışmada ilk olarak Ankara’nın pilot bölge olmasının belirlendiğini, konuyla ilgili Bakanlıklardan ve ilgili STK’lardan da destek almaya başladıklarını ifade etti. Aydın, aynı desteği Mamak Belediyesi’nden de görmenin kendilerini mutlu edeceğini söyledi.


Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ise söz konusu projenin son derece anlamlı olduğunu ve uzun vadede başarılı sonuçlar alınacağını kaydederek, belediye olarak bu süreçte desteklerini esirgemeyeceklerini ifade etti.


Barış Aydın, sonrasında Başkan Akgül’ e ASİAD Onur Üyesi Plaketi verdi.





Geri Dön