11 / 05 / 2024

Hesaplar yeniden değişti! Herkes faydalanacak.. İşçiye 10.008 TL işsize 7.945 TL!

Hesaplar yeniden değişti! Herkes faydalanacak.. İşçiye 10.008 TL işsize 7.945 TL!

Yeni seneyle beraber yükselen maaşlar ve tazminatlar Şubat ayından itibaren birçok çalışana ve işsize verilmeye başladı.  Çalışanlar, memurlar ve emekliler ile beraber sosyal yardım alanlar için de ödemeler yükseltildi.



Aralık ayında ilk yükseliş asgari ücrete oldu. 2023 senesinde geçerli olacak asgari ücret yüzde 54,66'lık zam seviyesiyle brüt 10 bin 8 TL'ye çıktı. Net asgari ücret ise Temmuz'da yapılan zamla 5.500 TL'ye çıkmıştı. Ocak ayı ile beraber bu rakam da 8.500 TL'ye yükseltildi.

Aynı zamanda asgari ücret kadar kısım tüm maaşlarda vergiden hariç tutuldu. Bu sayede milyonlarca işçi için en alt ücret 8.500 TL olurken vergi istisnası da devam etti.

Asgari ücretliler Ocak ayı maaşlarını Şubat ayından itibaren hesaplarına yattı. Böylece senenin ilk maaşı işçiler için en az 8.500 TL olarak 1 Şubat'tan itibaren verilmeye başladı.

Bu ödemeler ile beraber aynı zamanda tüm hesaplamalarda da brüt asgari ücret 10.008 TL olarak uygulanıyor. 
Birçok ödeme ve borçlanma rakamları bu miktar üzerinden hesaplanıyor.

Hesaplar yeniden değişti! Herkes faydalanacak.. İşçiye 10.008 TL işsize 7.945 TL!

 Ocak ayında enflasyon verilerinin bildirilmesinin akabinden emekliler ve memurlar için yükseliş yarışı başladı.
 TÜİK'in Aralık ayı bilgilerine göre 6 aylık enflasyon rakamı ise yüzde 15,39 oldu.

Ancak hükümet bir karar vererek bu eviyeyi refah payı ekleyerek hem emekliler hem de memurlar için yüzde 30 olarak işleme aldı. Bu yükseliş sosyal yardımlara da uygulandı. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön