26 / 04 / 2024

Hiç peşinatsız konut kredisi veren bankalar hangileri?

Hiç peşinatsız konut kredisi veren bankalar hangileri?

Evin tamamına konut kredisi veren bankalar vatandaşlar için büyük fırsat oluşturuyor. Peki hiç peşinatsız konut kredisi veren bankalar hangileri? İşte tüm merak edilenler...



Konut satın alma planı yapan vatandaşların en fazla tercih ettiği kampanyalardan olan konut kredileri belirli bir tutar üzerinde veriliyor. Farklı bir deyişle ev bedelinin yüzde 80, 75 veya 50’sine kadar konut kredisi fırsatı sunuluyor. Kalan bölüm ise peşinat oluyor.

Peşinatsız ev satın alınır mı?

Ev satın alabilmek için peşinatana sahip olmayan bireyler gerekli şartları taşımaları durumunda konut kredisi alabiliyor. Bu türden kredi çekilebilmesi için şartların sağlanması büyük önem taşıyor.. Genellikle bankalara konut kredisi başvurusu yapıldığında en çok kullanılabilecek kredi tutarı yüzde 80 olarak inceleniyor. Bu süreç içerisinde 100 bin TL’lik konutlarda bu oranlardan bankanın vereceği en çok tutar 80 bin TL’dir. Kalan 20 bin TL’lik bölüm ise peşinat oluyor.

Bu süreç içerisinde özellikle de nakit parası bulunmayanlar için bazı sorunlar yaşanabiliyor. Bu süreç içerisinde bazı yöntemler deneniyor. Bu yöntemlerden ilki satıcıyla anlaşıp ekspertiz değerinin yüksek gösterilmesidir. 100 bin TL’lik bir konut için ev satış bedelini 120 bin TL olarak göstererek evin yüzde 80’ine konut kredisi aldığınızda aslında mevcut evinizin tamamına kredi çekilebiliyor.

Peşinatsız kredi veren bankalar hangileridir?

Peşinatsız konut kredisi finansmanı veren bankalar konutun tamamına finansman sunuyor. Bu süreç içerisinde bankaya başvuru yapılmadan önce Emlak Konut GYO’nun sunduğu düşük faizli ve uzun vadeli kredi kullanabiliyor. Yapılan projelere katılım gösterecek Emlak GYO kredi için değil, yeni ev projelerine dahil olarak ev satın almak için kullanıluyor.

QNB Finansbank Peşinatsız Kredi; peşinatı olmayan bireylere ev sahibi olma olanağı sağlamaktadır. 180 aya varan vadeler ve düşük faiz oranlarıyla bankaya başvuruda bulunduğunuzda kredi notunuz hakkında inceleme başlatılacaktır. Başvuru sahibinin çekmeye uygun olması durumunda banka en geç iki iş gücü içerisinde eksper görevlendirir ve satın alınacak konutun değerini inceliyor. 

HSBC ise ek teminat verilmesi durumunda 120 aya varan vadelerde peşinatsız konut kredisi kullandırmaktadır. Böylelikle peşinat olmadan konut sahibi olma fırsatı sunuluyor.

TEB, 10 yıl boyunca vadelerle peşinatsız konut kredisi sunmuyor. Ev değeri kadar konut kredisi çekebilme fırsatı sunuluyor. 

Güncel konut kredisi faiz oranları hesaplaması!

Konut kredisi çekecekler bu 10 maddeye dikkat!


Geri Dön