19 / 04 / 2024

Peşinatsız ev kredisi nasıl alınır?

Peşinatsız ev kredisi nasıl alınır?

Konut kredilerinde sınır evin değerinin yüzde 75'i iken, kimi bankalar peşinatsız olarak konut kredisi verebiliyor. Peki, peşinatsız ev kredisi nasıl alınır? İşte peşinatsız ev kredisi veren bankalar...



Peşinatsız ev kredisi nasıl alınır?

18 Aralık 2010 tarih ve 27789 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan ve 1 Ocak 2011'den itibaren uygulanan kararda "Konut edinmeleri amacıyla tüketicilere kullandırılacak krediler ile konut teminatı altında kullandırılacak tüketici kredilerinde, kredi tutarının teminat olarak alınan konutun değerine oranının yüzde 75 ile sınırlandırılmasına karar alınmıştır." hükmü yer alıyor.


Buna göre, evin ancak yüzde 75'ine kadar konut kredisi verilebiliyor. Ancak kimi bankalar, bazı koşulların sağlanması halinde peşinatsız konut kredisi verebiliyor.


Eve sahibi olmak için gerekli peşinatı denkleştiremeyen tüketicilere, "Peşinatsız Konut Kredisi" sunan bazı bankalar bulunuyor. Bu tür kredilerin koşulları bankadan bankaya değişkenlik gösterebiliyor.


"Peşinatsız Konut Kredisi" ile isterseniz almak istediğiniz evin değerinin %100'üne kadar kredi kullanabilirsiniz ve beğendiğiniz evi hiç bir peşinat ödemeden satın alabilirsiniz. Peşinatsız ev kredisi özellikleri genel olarak şu şekilde karşımıza çıkıyor:


Sabit faizlidir.

Ekspertiz bedelinin tamamını kredilendirebilirsiniz.

Kendinize, ailenize ya da 3. bir şahsa ait ikinci bir konut ipoteği ile birlikte satın alacağınız evin %100’üne kadar konut kredisi kullanabilirsiniz.


Konut kredisi faiz oranları ne kadar düştü? İşte güncellenen oranlar!





Geri Dön