19 / 03 / 2024

Peşinatsız konut kredisi nasıl alınır?

Peşinatsız konut kredisi nasıl alınır?

Bankalardan kredi almak isteyen vatandaşlar en çok sorun yaşadığı konu kredinin peşinat miktarı. Peşinat için yeterli birikimi olmayan vatandaşlar ‘Peşinatsız konut kredisi nasıl alınır?’ sorusunu araştırmaya başladı. İşte merak edilen sorunun cevabı…



Konut satın almak isteyenler bankaların konut kredisine başvurmakta. Ancak bu krediyi alırken birçok banka peşinat talep etmektedir. Peki, ‘Peşinatsız konut kredisi nasıl alınır?’ İşte tüm merak edilen detaylar…

Haber Port’ta yer alan habere göre; peşinat miktarı satın alınan konutun değerinin yüzde 20’si oranındadır. Bu miktarı ödemeyen kişiler, bankalardan peşinatsız kredi alma yöntemlerine başvurmaktadır.

Peşinatsız kredi veren bankalar

Bankalardan konut kredisi kullanabilmek için satın alacağınız konutun en az yüzde 20’si kadar peşinat ödemesi gerekmektedir. Yani 500 bin TL’lik bir konut için yaklaşık 100 bin TL peşinat ödenmektedir. Akbank, İş Bankası, Garanti BBVA, TEB, Denizbank, Finansbank, HSBC ve Ziraat Bankası konut kredisi alacak müşterileri için evin değerinin yüzde 80’ine kadar peşinatsız kredi vermektedir.

Bazı banka şubeleri, hazırladıkları kredi paketleri ile müşterilerine ihtiyaç kredisi imkanı da sağlamaktadır ve bu krediyi evin yüzde 20 oranına peşinat kabul ederek müşterilerine peşinatsız konut kredisi imkanı sunarlar.

Peşinatsız kredi alabilmek için diğer yöntemler

İpotek yöntemi

İpotek yöntemi peşinatsız kredi almanın bir diğer yolu olarak kullanılmaktadır. Bunun için sahip olduğunuz herhangi bir malı ipotek ettirmek gerekir. Örneğin 500 bin TL’lik bir konut için 100 bin TL peşinat talep ediniliyorsa, bu durumda bankaya 100 bin TL değerinde bir daire ya da araç ipotek ettirerek kredi almak mümkündür.

Evin ekspertiz değerini yükseltmek

Evin değerini yüksek göstermek peşinatsız kredi almanın diğer yöntemidir. Örneğin 500 bin liralık bir konut alacaksınız ancak 100 bin lira peşinat ödemek için birikiminiz yok. Böyle bir durumda evin değerinin yüzde 25 üstünü gösterilirse peşinatsız kredi alınabilir. Buna göre değeri 500 bin lira olan bir evin değerini 625 bin lira göstererek 500 bin lira kredi alabilirsiniz. Ancak bu kadar yüksek tutarda bir kredi alabilmek için kredi notu iyi olmalı ve aylık gelirin 6 bin lira üzerinde olması gerekmektedir.

Konut almak için doğru zaman mı?  

Bankaların konut kredisi erteleme faizleri ne oldu?

Mihrab KURT/EmlakKulisi.com


Geri Dön