23 / 04 / 2024

Peşinatsız konut kredisi veren bankalar hangileri?

Peşinatsız konut kredisi veren bankalar hangileri?

Bankalar konut kredilerinde belirli bir miktar peşinat ödenmesini talep ediyor. Peki hiç peşinatı olmayan tüketici kredisi alabiliyor mu? Bankalardan peşinatsız konut kredisi nasıl alınır?



Konut satın almak isteyen vatandaşların en fazla tercih ettiği kampanyalardan olan konut kredileri belirli bir tutara kadar alınabiliyor. Diğer bir deyişle konut bedelinin yüzde 80, 75 veya 50’sine kadar konut kredisi kullanılabiliyor. Gürses Gazetesi'nde yer alan habere göre; kalan bölüm ise peşinat olarak veriliyor.

Peşinatsız ev satın alınır mı?

Konut satın alabilmek için peşinatı olmayan bireyler gerekli şartlara sahip olması durumunda konut kredisi çekebiliyor. Bu türden kredi çekilebilmesi için şartların sağlanması önemli olmakta. 

Genellikle bankalara konut kredisi başvurusu yapıldığında en çok kullanılabilecek kredi tutarı yüzde 80 olarak belirlenmekte. Bu süreçte 100 bin TL’lik konutlarda bu oranlardan bankanın vereceği en çok tutar 80 bin TL oluyor. Kalan 20 bin TL’lik bölüm ise peşinat olarak verilir. 

Bu süreçte özellikle de nakit parası olmayan vatandaşlar için bazı problemler oluşabiliyor. Bu süreçte bazı yöntemler deneniyor. 

Bu yöntemlerden ilki satıcıyla anlaşıp ekspertiz değerinin yüksek gösterilmesi oluyor. 100 bin TL’lik bir konut için ev satış bedelini 120 bin TL olarak göstererek evin yüzde 80’ine konut kredisi aldığınızda aslında mevcut evin tutarının tamamı için kredi çekilmiş oluyor. 

Peşinatsız kredi veren bankalar hangileridir?

Peşinatsız konut kredisi finanse eden bankalar konutun tamamına finansman sağlayabiliyor. Bu süreçte bankaya başvuru yapmadan önce Emlak Konut GYO’nun sunduğu düşük faizli ve uzun vadeli kredilerden faydalanılabilir.

Yapılan projelere katılım gösterecek Emlak GYO kredi için değil, yeni konut projelerine dahil olarak ev satın alabilmek aiçin tercih ediliyor.

QNB Finansbank Peşinatsız Kredi; peşinatı olmayan bireylere konut sahibi olma fırsatı sunar. 180 aya varan vadeler ve düşük faiz oranlarıyla bankaya başvuru yapıldığında kredi notu incelenecek. Başvuru sahibinin çekmeye uygun olması durumunda banka en geç iki iş gücü içerisinde eksper görevlendirir ve satın alınacak konutun değerini belirler. 

HSBC ise ek teminat gösterilmesi durumunda 120 aya varan vadelerde peşinatsız konut kredisi sağlamakta. Böylelikle peşinat olmadan ev sahibi olma imkanı sunuluyor. 

TEB, 10 yıla varan vadelerle peşinatsız konut kredisi çekme imkanı sunuyor. Ev değeri kadar konut kredisi alınabiliyor.

Konut kredisi faiz oranları Eylül'ün ilk haftasında ne oldu?

Aşama aşama konut kredisiyle ev almak!


Geri Dön