26 / 04 / 2024

En uygun konut kredisi nasıl alınır?

En uygun konut kredisi nasıl alınır?

Ev kirası vermemeyi ve ev sahibi olmayı her vatandaş istiyor. Ancak kredilerin yüksek olması ve peşinat bulamama gibi durumlar, konut sahibi olmayı zorlaştırıyor. Peki en uygun konut kredisi nasıl alınır? İşte detaylar...



Ev kirası vermemeyi ve ev sahibi olmayı her vatandaş istiyor. Ancak kredilerin yüksek olması ve peşinat bulamama gibi durumlar, konut sahibi olmayı zorlaştırıyor. 

Konut kredisi almanın bir çok yöntemi bulunuyor. Bunların başında ise bankalar geliyor. Kamu Gündemi'nde yer alan habere göre; bankalardan konut kredisi almak isterseniz, ihtiyacınız olan rakamın hepsini banka kredi olarak kullandırmıyor. Konut kredisi için başvuru yaptığınız kredinin yüzde 75'ini bankadan alabildiğiniz gibi, geri kalan yüzde 25 oranındaki rakamın ise ev sahibine verilmesi gerekiyor. 

Bu yüzden peşinat ödemesi konut kredisi almak için önemli bir unsur. Geri kalan kısmı kredi çekeceğiniz bankaya veya konut sahibine vermek istemiyorsanız, belli bir peşinatın olması konut alacak kişiye avantaj sağlar. 

En Uygun Konut Kredisi Almak İsteyen Kişilere Sunulan Seçenekler Nelerdir?

En uygun bir şekilde konut kredisi almak için bazı yöntemlere başvurmanız gerekir. Bu yöntemler sizlerin uygun bir şekilde konut kredisi alabilmenizi sağlar.

Tercih edebileceğiniz seçenekler ise şu şekilde: 

Alacağınız evin eksper değerinin yüksek olması, sizlere hem fazla kredi, hemde uygun fiyatlı kredi alabilme imkan verecektir. Bu şekilde çekeceğiniz kredinin tamamı, evin fiyatını karşılayabilecek.

Uygun kredi alabileceğiniz bir diğer yöntem ise, imkan doğrultusunda başka bir mülkü ipotekleyerek, peşinat vermeden kredi kullanmak.

Peşinat Vermeden Uygun Kredi Alma Şartları Nelerdir?

Peşinat vermeden uygun konut kredisi çekmek, insanların ilk tercih ettikleri seçeneklerden biri. Bunun sebebi ise, her kişinin peşin verecek paraya sahip olmaması. Eğer peşinat vermeden bankadan uygun konut kredisi çekmek isterseniz yapacağınız işlem, bankanın sizden talep etmiş olduğu ipotek olarak bir mülk göstermeniz olacak. 

Tabii ki illa ki bu evin sizin üzerine olma koşulu bulunmuyor. Bu şekilde banka sizden peşinat almadan,  yüzde 75 oranında konut kredisi verecekken, diğer kalan yüzde 25 kısmı ise, ipotekleyecek. Eğer bankaya ipotek verecek bir mülk gösteremezsiniz, evinizin ekspertiz değerinin yüksek olması önemli. 

Uygun Konut Kredisinin Geri Ödenmesi Hakkında

Eğer uygun bir şekilde bankadan krediniz çıktığı zaman, bu çektiğiniz kredinin geri ödenmesinin vadelerini doğru bir şekilde belirlemek, kredinin geri ödenmesinde kolaylık sağlayacak. 

Krediyi öderken, aylık gelirinizin yüzde 35 ile yüzde 40 arasında olan oran ile, vadeleri belirlemek kolay ödeme yapmak açısından önemli. 

Konut metrekare fiyatları artışta!

Ev almak isteyenler aman dikkat!

Avantajlı konut kredisinde son durum ne?


Geri Dön