25 / 04 / 2024

Yazlık konut kredisi nasıl alınır?

Yazlık konut kredisi nasıl alınır?

Bankalardan konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak isteyenlerde bazı şartlar aranıyor. Peki, yazlık konut kredisi nasıl alınır? Yazlık konut kredisi alma şartları nelerdir?



Bankalardan konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak isteyenlerde bazı şartlar aranıyor. Bankalar belirledikleri koşullara uygun olmayan kişilere kredi vermiyor.


Peki, ev sahibi olan kimseler yazlık satın alırken kredi kullanabilir mi? Yazlık konut kredisi nasıl alınır?


Konut kredisi şartları arasında, "ev sahibi olmamak" veya "ilk evini almak" gibi koşullar aranmıyor. Bu nedenle ev sahibi olan kimseler ikinci evleri için kredi kullanabiliyor.


Hatta taşınmaz sahibi olunması kimi zaman kredi alım sürecini olumlu anlamda hızlandırabiliyor. Bu nedenle yazlık konut alırken de aranan diğer koşulları taşımak kredi açısından yeterli oluyor.


Konut kredisi kullanma koşulları


1. Başvuru sahibinde aranan koşullar

Kredi almak isteyen kişinin kredi özgeçmişi kredi notuyla ölçülür. Kişinin daha önceden batık borcunun bulunmaması, karşılıksız çekinin olmaması, olan borç ve taksitlerini düzenli ödüyor olması ve halihazırda aşırı borç altında olmaması kredi notunun yükselmesini sağlar. Düzenli gelir ne kadar kredi alabileceğini belirler.


2. Konutta aranan koşullar

Kredi kullanılacak konut, banka tarafından teminat olarak alınıyor. Bu nedenle banka taşınmaz malda da bazı özellikler arıyor. Gayrimenkuldeki bu özellikler Değerleme (Eksper) Raporuyla tespit ediliyor. 


Eksper Raporu bir binanın inşaat kalitesini, fiziki durumunu ve tamirat gereksimini, bina özelliklerini, tapu kaydını, hisse payını ve piyasadaki yaklaşık değerini saptayan, yeminli bir uzman tarafından hazırlanıyor. 



Konut kredisinde yeniden finansman koşulları!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön