29 / 03 / 2024

Harem otogarı kalkacak mı?

Harem otogarı kalkacak mı?

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen Harem otogarının kaldırılacağı açıkladı. Türkmen "Harem’i kaldıracağız. Seminer, konferans ve konser alanları ile birlikte burası Harem Kültür Sanat Merkezi olacak” açıklamasını yaptı.



Sabah Gazetesi'den Seda Tabak'ın haberine göre; Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar'da  yapmayı planladıkları projelerden bahsetti. Türkmen, otopark ve yeşil alanlara daha fazla önem vereceklerini açıkladı. Mahallelere park altı otoparkların inşa edileceğini söyledi. Türkmen sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Bugün İstanbul'un en büyük sorunu trafik. Çünkü yolları otopark olarak kullanıyoruz. Her mahallede mümkün değil ama her bölgede böyle parkların altına ya da açık alanlara otopark düşünüyoruz, çalışıyoruz, yapacağız. Mesela Harem'i şehir merkezinden taşıyacağız. Harem Otogarı kültür ve kongre merkezi olacak. İstanbul Anadolu Yakası'nın en önemli alanını inşa edeceğiz. Seminer, konferans ve konser alanları ile birlikte çok güzel Harem Kültür Sanat Merkezi olacak."

Beş yılda yeşil alan miktarı 5 metreden 10 metreye çıktı 

Son beş yılda Üsküdar'da yeşil alan miktarının arttığını anlatan Türkmen "Yeşil alan miktarı son beş yılda 5 metreden 10 metreye çıktı. Yeni Millet Bahçeleri'miz olacak. Beylerbeyi'ne 30 dönüm bir alanı Millet Bahçesi yapmak için çalışmalara başladık. 354 dönümlük Validebağ Korusu'na da bu yaz başlıyoruz. Çok doğal bir ortam orası... 7 bin ağaç var. 10 bin ağaç daha dikeceğiz. Göletler var. Beton kullanmak kesinlikle yok. Tamamen doğal malzeme ahşap olacak"  açıklamasını yaptı. 

Üsküdar'da dikey mimari yok 

Türkmen dikey mimarının Üsküdar'ın sulietini bozacağını söyledi. Türkmen, "Cumhurbaşkanımız diyor ya "Dikey mimariye karşıyız." Biz de karşıyız. Hele Üsküdar'a hiç yakışmaz. Bizim imarla ilgili silueti bozmayacak, çok katlı olmayacak dönüşümden yanayız. Üsküdar zaten yoğun bir ilçe... 545 bin nüfusu var. Yoğunluğu artıracak bir imara izin veremeyiz. Mevcut halinden Üsküdarlı memnun. Biz de memnunuz" ifadelerini kullandı. 

Çamlıca Cami'nin eteklerindeki dönüşüm bu dönem bitecek 

Türkmen Çamlıca Cami'sinin eteklerinde 180 dönümlük arazide TOKİ'yle beraber çalıştıkları kentsel dönüşüm projesini bu dönem tamamlayacaklarını anlattı: Türkmen konuyla ilgili şunları söyledi: "Yarısıyla uzlaştık. Kalanıyla da uğraşıyoruz. O işin dönüşü yok artık devam edeceğiz. Bu dönem bitireceğiz orayı... Dönüşümde tam gaz ilerliyoruz. Kiraztepe, Güzeltepe, Sultan Murat, İcadiye ve Ünalan gibi bir kaç mahallemizde dönüşüm yapacağız. Ikinci dönem en önemli projelerimizden biri parselleri küçültmek olacak. Bölgede imarı büyüttük. Bizim parsellerimiz çok büyük. 50 dönüm hisseli arsada bir araya gelmek zor gerçekten. Bunları 3 bin- 5 bin metre böleceğiz ki daha az vatandaşla anlaşmak durumunda kalınsın. Şimdi bölgemiz bu gelişmeyle çalkalanıyor."


Geri Dön