25 / 04 / 2024

Hindistan dünyada en çok kripto para kullanan ülke oldu!

Hindistan dünyada en çok kripto para kullanan ülke oldu!

TripleA tarafından gerçekleştirilen bir araştırma raporuna göre, Hindistan’ın 100 milyonu aşkın kullanıcı ile dünyada en çok kripto para kullanan ülke olduğu ortaya çıktı.



Hindistan’ın 100 milyonu aşkın kullanıcı ile dünyada en çok kripto para kullanan ülke olduğunu belirlendi. Posta Gazetesi'nde yer alan habere göre; TripleA tarafından gerçekleştirilen bir araştırma raporuna göre, 1.336 milyar nüfusu bulunan Hindistan’ın 100 milyonu aşkın kullanıcı ile dünyada en çok kripto para kullanan ülke olduğunu belirlendi.

Araştırmada, ABD, Rusya, Nijerya ve Vietnam’ın ilk beşte bulunuyor. Fakat bu ülkelerdeki kripto para kullanıcılarının toplamı Hindistan’daki kullanıcı rakamının sadece üçte biri oldu. 

Rapora göre Bitcoin son 9 senede yüzde 540.000’in üzerinde değerlendi ve piyasa değeri 2021 Şubat'ta 1 trilyon dolara yükseldi. Ayrıca, kripto para sahiplerinin yüzde 79’unun erkek, yüzde 21’inin kadın olduğu ve yüzde 58’inin 34 yaş ve altı olduğu da tespit edildi. 

Rapora göre, 2021 yılı itibariyle dünyanın sadece yüzde 4’ü kripto para birimlerini bulunduruyor. En çok kripto paraya sahip olan kıta 160 milyon insan ile Asya, en az ise 1 milyon insan ile Okyanusya olarak ifade edildi. Açıklamalara göre rapor, Çin ve Brezilya’nın oranlarını içermemesi nedeniyle henüz tam anlamıyla bitirilmedi. 

Hindistan dünyada en çok kripto para kullanan ülke oldu!

Kripto para işlemlerini vergilendirecek

Hindistan hükümeti, ülkede bir süredir oldukça yaygınlaşan ve popülerliği de gün geçtikçe artan kripto para işlemlerini ve ekosistemini vergilendirmeyi istiyor.

Ülkenin ulusal vergi dairesi, kripto Borsalarını ve işlemlerini vergilendirmeyi amaçlarken, hükümet, kazanç elde ettiren herhangi bir faaliyetin vergi ödemesi gerektiğini öngörüyor. Kabine, kripto para birimlerine ilişkin yasa tasarısı için hazırlıkları için adım attı. 

Hindistan dünyada en çok kripto para kullanan ülke oldu!

Hindistan Ekonomi Bakanı Nirmala Sitharaman, hükümetin bütün seçenekleri kapatmadığına dikkat çekerken insanlara blok zinciri, Bitcoin ve kripto para ile denemeler için yeterli izinlerin verileceğini belirterek kripto para birimi konusundaki duruşuna netlik kazandırdı.

Kripto para borsasında denge sağlanamıyor!

Bitcoin 5 yılda 10 kat değerlenebilir!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön