25 / 04 / 2024

Hisseli arsamı satabilir miyim?

Hisseli arsamı satabilir miyim?

Birden fazla sahibi olan arsalar, hisseli arsa olarak karşımıza çıkıyor. Peki, bir arsanızın miras olarak kaldığını ve bu arsada birden fazla hissedarın olduğunu düşünelim. "Hisseli arsamı satabilir miyim?" diyorsanız işte yanıtı..



Hisseli arsamı satabilir miyim?

Birden fazla sahibi olan arsalar, hisseli arsa olarak karşımıza çıkıyor. Hisseli arsalar üzerinde yapılacak tasarruf işlemlerinde tüm hissedarların birlikte hareket etmeleri gerekiyor.


Hissedarlar, arsaya hissesi oranda sahip oluyor. Ancak hisse oranı ne olursa olsun tüm hissedarlar aynı hak ve sorumluluklara sahip oluyor.


Peki, bir arsanızın miras olarak kaldığını ve bu arsada birden fazla hissedarın olduğunu düşünelim. "Hisseli arsamı satabilir miyim?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Hisseli arsamı nasıl satabilirim?

Tüm hissedarlar birleşerek arsanın tamamını satabildiği gibi, tek bir hissedar da hissesinin satışını yapabiliyor. Ancak hisseli arsanın satılabilmesi için, diğer hissedarların onayının alınması gerekiyor. 


Tek bir hissedarın satış işleminden önce diğer hissedarlara satış hakkında bildirimde bulunması gerekiyor. Önalım hakkının kullanılmaması ve onay alınması halinde satış gerçekleşebiliyor.


Diğer hissedarların onay vermemesi halinde ise, ortaklığın giderilmesi davası açılabiliyor. Bu dava paylı mülkiyeti devam ettirme yükümlülüğü bulunmadıkça, malın paylaşılmasını isteyenler tarafından Sulh Hukuk Mahkemesinde açılıyor.



Hisseli tarım arazilerinin satışı 2015!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön