29 / 03 / 2024

Hızır Selimoğlu: Fikirtepe'de ruhsat sürecinde son aşamaya geldik!

Hızır Selimoğlu: Fikirtepe'de ruhsat sürecinde son aşamaya geldik!

Selimoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Hızır Selimoğlu, "Bu proje ile çok büyük bir deneyim kazandık. Her aşaması tüm ayrıntılarıyla planlanan dönüşümün ruhsat aşaması da hızla ilerliyor.



Firkitepe Kentsel Dönüşüm Projesi'nin pilot proje olarak Türkiye'deki dönüşüm projelerine örnek teşkil edeceğini belirten Selimoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Hızır Selimoğlu, "Bu proje ile çok büyük bir deneyim kazandık. Her aşaması tüm ayrıntılarıyla planlanan dönüşümün ruhsat aşaması da hızla ilerliyor. Hükümetimiz bu noktada da yasanın usulüne uygun, hızla ve titizlikle çalışıyor. Bölgede dönüşümü en yakın sürede tamamlayacağız" dedi.


Türkiye'nin kentsel dönüşüm sürecine örnek teşkil etmesi bakımından büyük öneme sahip olan Fikirtepe dönüşüm projesinin hayata geçmesine sayılı günler kaldı. Fikirtepe projesinin Kentsel Dönüşüm Yasası ile birlikte usulüne uygun bir şekilde ilerlediğini vurgulayan Selimoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Hızır Selimoğlu, dönüşümün en önemli aşaması olan ruhsat sürecinin de usulüne uygun bir şekilde ilerlemeyi sürdürdüğünü belirtti. Selimoğlu, "Hükümetimizin her aşamasını tüm tarafların bilgi ve deneyiminden faydalanarak hazırladığı Kentsel Dönüşüm Yasası, bugün sektörümüzün mihenk taşı olmuştur. Bizim bu noktada hükümetimize güvenimiz tam. Fikirtepe'deki dönüşüm bu yasa sayesinde usulüne uygun bir şekilde, hızla ilerliyor. Ruhsat sürecinde de son aşamaya geldik. Bu süreç de tamamlandığında inşaatları hızlıca bitirerek taahhüt ettiğimiz tarihte dönüşümü tamamlayacağız" diye konuştu. 

"Türkiye hak ettiği yapılaşmaya kavuşacak"

Kamuoyunda “Kentsel Dönüşüm Yasası” olarak bilinen, afet riski altındaki alanların iyileştirmesi, riskli yapıların yıkılmasıyla ilgili düzenlemeleri içeren ‘Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Yasa’nın hükümetin kararlı çalışmasının bir ürünü olduğunu kaydeden Hızır Selimoğlu, yasanın özellikle deprem riski taşıyan bölgelere ciddi bir denetim getirdiğini, inşaat sektörüne üniversite ve belediye işbirliğini kazandırdığını vurguladı. Selimoğlu, "Bu yasanın ilk örneği olan Fikirtepe'nin çarpık yapılaşmayı ortadan kaldıran sosyal ve toplumsal açıdan da kazanımlarının olduğu aşikar. Bu proje ekonomik ve toplumsal ölçekte Türkiye'yi hak ettiği yapıya kavuşturacak" dedi. 

"Diğer dönüşümlere örnek olacak"

Fikirtepe'deki dönüşümün Türkiye'ye örnek olacağını vurgulayan Selimoğlu, dönüşümün her aşamasının ayrı bir titizlik çalışması ürünü olduğunun altını çizdi. Selimoğlu, "Tüm aşamalar hükümetimizin desteğiyle en ince ayrıntısına kadar titizlikle sonlandırıldı. Ruhsat süreci de diğer aşamalar gibi aynı titizlikle yürütülüyor. Biz Selimoğlu olarak bu projeye başlarken çok inandık. Hala aynı inanca sahibiz. Türkiye için bir pilot proje olan bu dönüşüm projesi, ardından gelecek dönüşüm projelerine örnek olacak. Biz de konunun taraflarından biri olarak örnek gösterileceğimiz için gurur duyuyoruz" dedi.



Geri Dön