19 / 04 / 2024

Hızlı tren projelerinde son durum ne?

Hızlı tren projelerinde son durum ne?

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, hızlı tren projelerine ilişkin konuştu. Tarhan, “Ankara-Sivas hızlı tren projesi, Bursa-Yenişehir yüksek hızlı tren projesi ve Konya Karaman hızlı tren projesi neden bitmiyor?" dedi...



CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Ankara-Sivas hızlı tren projesi, Bursa-Yenişehir yüksek hızlı tren projesi ve Konya Karaman hızlı tren projesinin son durumunu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na sordu.

Dünya Gazetesi köşe yazarı Canan Sakarya, bugünkü köşesinde hızlı tren projelerini kaleme aldı.

İşte Canan Sakarya'nın 'Hızlı tren projeleri ne zaman bitecek?' başlıklı yazısı...

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, hızlı tren projelerini Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na sordu. Tarhan, “Ankara-Sivas hızlı tren projesi, Bursa-Yenişehir yüksek hızlı tren projesi ve Konya Karaman hızlı tren projesi neden bitmiyor” diye sordu. 

Hızlı tren projelerinde son durum ne?

2008 yılında inşaatı başlayan Ankara-Sivas hızlı tren projesinin 12 yıldır devam ettiğini kaydeden Tarhan, Bakanlığa devredilen Gebze-Darıca metro hattının da devam eden projeler arasında yer aldığını hatırlattı. İhalelerin kilometre başına düşen maliyetleri arasında farklılıklar olduğunu da ifade eden Tarhan, “405 kilometre uzunluğundaki Ankara-Sivas hızlı tren hattı için 9 milyar 746 milyon, 106 kilometre uzunluğundaki Bursa-Osmaneli hızlı tren hattı için 9 milyar 449 milyon, 102 kilometre uzunluğundaki Konya-Karaman hızlı tren hattı için ise 1 milyar liralık ihale yapılmış. İhaleler arası bu farklılığın nedeninin açıklanması gerekiyor” dedi. 

Tarhan, “2012 yılında tamamlanması öngörülen Ankara-Sivas hızlı tren projesi, 2016 yılında tamamlanması öngörülen Bursa-Osmaneli hızlı tren projesi, 2018 yılında tamamlanması öngörülen Konya-Karaman hızlı tren projesi neden hala bitirilmemiştir? Hızlı tren projeleri arasındaki ihaleler arası maliyet farklılıklarının sebebi nedir? Gebze-Darıca Metro Hattı ne zaman tamamlanacaktır?” sorularını yöneltti.

Hızlı tren projelerinde son durum ne?

Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi ile seyahat süresi 1 saat 20 dakikaya inecek!

Geri Dön