27 / 04 / 2024

HKP, İnebolu Limanı'nın satışını Danıştay'a taşıyor!

HKP, İnebolu Limanı'nın satışını Danıştay'a taşıyor!

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), İnebolu Limanı'nı da kapsayan özelleştirme işlemiyle ilgili haklarında suç duyurusunda bulunduğu kişiler için takipsizlik kararı verilmesi üzerine konuyu Danıştay'a taşıyacağını açıkladı.



Nurullah Ankut'un Genel Başkanı olduğu Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), İnebolu Limanı'nı da kapsayan özelleştirme işlemiyle ilgili haklarında suç duyurusunda bulunduğu kişiler için takipsizlik kararı verilmesi üzerine konuyu Danıştay'a taşıyacağını açıkladı. 


HKP'Ii hukukçuların yaptığı açıklamada, "Kamu değerlerinin peşkeşine dur diyeceğiz! Peşkeşçilerin peşini bırakmayacağız!" denildi ve "Tüm bu kamu mallarını-değerterini neredeyse ederinin binde birine peşkeş çekenler ve peşkeşi alanlar, bilerek ve isteyerek kamu zararına sebep oldukları ve böylece irtikap suçunu, nüfuz ticareti suçunu işlediklerinden; ve bu oranda kamu zararını bilerek gerçekleştirenler açısından ise görevi kötüye kullanma suçu oluştuğundan, Ahmet Aksu (Özelleştirme idaresi Başkan Vekili), Osman llter (Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı), Sami Ölmeztoprak (Özelleştirme idaresi Başkan Yardımcısı), M. Şükrü Doğan (Özelleştirme idaresi Başkan Yardımcısı). I. Halil Kırşan (Özelleştirme idaresi Başkan Yardımcısı). Mehmet Cengiz (Cengiz inşaat A.Ş'ye bağlı Eti Bakır A.Ş Sahibi/ Başkanı) ve ortakları haklarında suç duyurusunda bulunmuştuk. Bir hafta içinde, memur suçları savcılığından Mehmet Cengiz hakkında 'Kovuşturmaya Yer Olmadığı've özelleştirme memurları hakkında da 'işleme Koymama' kararı çıktı. Bu sürat bu kez bizleri de şaşırttı!" ifadesi kullanıldı.


Açıklamada şöyle denildi: "Açıkça görüleceği üzere, Savcılığın bu kararı bir görev suçu kapsamındadır aynı zamanda. Ancak biz, Kuvayi Milliye değerlerimizin, Kamu mallarımızın böylesine peşkeş çekilmesine, vurgun edilmesine sessiz kalmayacağız, göz yummayacağız. 

HKP avukatları olarak. Savcılığın her iki kararına da itiraz ettik ve 'işleme koymama kararı'na karşı Danıştay nezdinde dava açtık." 


Kastamonu Gazetesi


Geri Dön