19 / 04 / 2024

Hobi evleri Orhaneli'de arazi fiyatlarını yükseltti!

Hobi evleri Orhaneli'de arazi fiyatlarını yükseltti!

Uludağ eteklerinde bulunan Bursa'nın dağ ilçelerinden Orhaneli'de yapılan hobi evleri, bölgede arazisi mevcut olan yöre halkını, toprak değeri açısından zenginleştirdi.



Bursa'nın dağ ilçelerinden olan ve sürekli göç veren 19 bin 500 nüfuslu Orhaneli ilçesinin kırsal Göktepe Mahallesi'nde hayata geçirilen "Hobi Evleri Pojesi" ile bölgedeki arazi fiyatları 1 yıl içinde değerine değer kattı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Orhaneli Belediyesi ile Bursa Sağlık Çalışanları Derneğince (BUSAD) Uludağ eteklerindeki Göktepe Mahallesi'nde tarıma elverişli olmayan 364 dönüm alanda yapılan 200 hobi evi, burada arazisi bulunan yöre halkının yüzünü güldürdü.

Hobi evleri Orhaneli de arazi fiyatlarını yükseltti!

Bin rakımlı, dağ havasına sahip bir tepede yer alan kırsal mahalledeki tek katlı ve bahçeli hobi evlerinde sağlık çalışanları, yazın bahçede, kışın soba başında vakit geçirerek streslerini, yorgunluklarını atarken, bölge halkı da bu turizm hareketliliğinden üzerine düşen payı alıyor.

Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu şunları söyledi; "Bazı yer sahiplerinin bu arazilerin varlığından bile haberi yoktu. Burasının manzarasını gördüğümüzde 'Buraya şehirde bunalanlar için küçük binalar yapsak, önlerinde yeşil alanı olsa' dedik ve bu düşünceyi geliştirdik. Köylünün yerini kıymetlendirmek, değerlendirmek için bir yol haritası çizmemiz lazımdı. İlk etapta zemin etüdü, jeolojik etütler, planlama, programlama, parsellemesi için dönüm başı 2 bin 500 lira gibi bir masraf oluyordu. Vatandaşa 'Dönüm başı 2 bin 500 lira bize yardım ederseniz burasını parselleyelim.' dedik. Köylüyle beraberce böyle bir karara vardık. Herkesin onayını alarak, bir proje başlattık. Böylece yeşillikler içinde, şık, 2 oda 1 salonu olan, yaşam standardı yüksek, dağın başında, şehrin bütün ağırlığını, psikolojisini, dertlerini burada atabileceğimiz, göklere fırlatabileceğimiz bir alanda, huzur içinde zaman geçirilebilecek evler yaptık."

Hobi evleri Orhaneli de arazi fiyatlarını yükseltti!

Tatlıoğlu, buradaki evlerde kalanların alışverişleriyle bölge ekonomisine destek olacaklarını ifade ederek, "200 hobi evi yaptık. Talep üzerine 2. ve 3. etabı yapmak için uğraşıyoruz." dedi.

Hobi evleri Orhaneli de arazi fiyatlarını yükseltti!


Geri Dön