16 / 04 / 2024

Home&Tex Fuarı 31 Ekim'e kadar devam edecek!

Home&Tex Fuarı 31 Ekim'e kadar devam edecek!

İstanbul Fuarcılık AŞ'den yapılan açıklamaya göre, TETSİAD ve CNR Holding iş birliğiyle bu yıl üçüncüsü düzenlenen Home&Tex, Türkiye'nin ikinci, dünyanın dördüncü büyük ev tekstili fuarı olma özelliği taşıyor.



Ev tekstili ve dekorasyon sektörünün ihracatını artırmak amacıyla düzenlenen "Home&Tex Fuarı", yerli ve yabancı ziyaretçilerin katılımıyla sürüyor.


İstanbul Fuarcılık AŞ'den yapılan açıklamaya göre, Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD) ve CNR Holding iş birliğiyle bu yıl üçüncüsü düzenlenen Home&Tex, Türkiye'nin ikinci, dünyanın dördüncü büyük ev tekstili fuarı olma özelliği taşıyor.


CNR Expo'da dün ziyarete açılan, perdeden döşemelik kumaşa, yer kaplamalarına kadar ev tekstiline ve dekorasyonuna ait tüm ürünlerin bir arada sergilendiği fuar, ilk iki günde yabancı ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor.


Toplamda 600 ev tekstili firmasının katılımıyla gerçekleştirilen ve 50 bin ziyaretçinin hedeflendiği fuar, 31 Ekim'de sona erecek.


- "İlk gün 67 ülkeden 2 bin 400 yabancı ziyaretçi"

Açıklamada görüşlerine yer verilen İstanbul Fuarcılık AŞ Genel Müdürü Alkan Usta, "Fuarımız açıldığı gün İran, Ürdün ve Lübnan başta Rusya, Danimarka, Almanya, Fransa, Türk cumhuriyetleri, Kuzey Afrika ve Orta Doğu ülkelerinin de aralarında bulunduğu 67 ülkeden gelen 2 bin 400 yabancı alıcıyı ağırladık. Seçimin arifesinde olmamıza rağmen, fuara ilgi çok büyük. Geçtiğimizin yıl düzenlenen fuarın ilk gününe göre ziyaretçi sayımız yüzde 50 arttı. Fuarı ilk gününde yerli ve yabancı 10 bin kişi gezdi" bilgilerini paylaştı.


- "Sektörün cirosuna yüzde 25'lik katkı"

TETSİAD Başkan Yardımcısı Ali Sami Aydın is artık ev tekstilinde de koleksiyonları yaz ve kış koleksiyonları diye ayırdıklarını belirterek, sektör olarak yaz koleksiyonlarını EVTEKS Fuarı'nda sergilediklerini aktardı.


Aydın, "Kış koleksiyonlarımızı sergileyeceğimiz bir platforma ihtiyacımız vardı. Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz Home&Tex Fuarı ile sektördeki açığımızı kapattık" ifadesini kullandı.


Fuara yabancı ilgisinin büyük olduğunu kaydeden Aydın, "Dünya ev tekstilcilerinin fuara ilgisi büyük oldu. Sonbahar koleksiyonlarını ilk kez görebilecekleri yer bu fuar olduğu için bizi seçtiler. Dünyada tekstil sektöründe genel bir düşüş var. Fuar, sektörü yükselişe geçirecek önemli bir dinamizm oluşturuyor. Sektörün toplam cirosuna yüzde 20-25 artı değer sağlayacak" değerlendirmesinde de bulundu.


AA


Geri Dön