25 / 04 / 2024

Hong Kong'ta konut kiraları düşecek!

Hong Kong'ta konut kiraları düşecek!

Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde ekonomiyi canlandırmak amacıyla hazırlanan paket kapsamında kamu konut kiraları düşürülecek, gelir ve emlak vergilerinde de indirim yapılacak...



Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde daimi oturum izni olan yetişkinlere, harcamaları artırmaya ve mali yükü hafifletmeye yardımcı olmak amacıyla yardım yapacağını bildirdi.

BBC'nin haberine göre, Hong Kong'da yıllık bütçenin bir parçası olarak, 18 yaş ve üstündeki yaklaşık 7 milyon kişiye 10 bin Hong Kong Doları (yaklaşık 7 bin 900 TL) finansal yardım yapılacak.

Bireysel finansal yardım, Hong Kong'daki hükümet karşıtı protestoların ve yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) ekonomi üzerindeki olumsuz etkisini hafifletmek için ayrılan 120 milyar Hong Kong Dolarlık bir yardım paketinin parçası. Pakette, işletmeler için de düşük faizli kredi ve bazı ödemelerde muafiyet gibi birtakım kolaylıklar yer alıyor.

Ekonomiyi canlandırmak amacıyla hazırlanan paket kapsamında kamu konut kiraları düşürülecek, gelir ve emlak vergilerinde de indirim yapılacak.

Hong Kong'da gayrimenkul fiyatları el yakıyor!


Geri Dön