23 / 04 / 2024

Hong Kong'da gayrimenkul fiyatları el yakıyor!

Hong Kong'da gayrimenkul fiyatları el yakıyor!

Gayrimenkul fiyatlarının el yaktığı Hong Kong'da bir park yerinin bulunduğu alan yaklaşık 1 milyon dolara satıldı. 



Hong Kong'da bir park yerinin 1 milyon dolara satıldığıyla ilgili haberler, ateş pahası gayrimenkul fiyatlarıyla ilgili bir ipucu için verebiliyor.

Bloomberght'de yer alan habere göre; 7.6 milyon Hong Kong Doları'na (970 bin ABD Doları) satılan alan, şehrin ve muhtemelen tüm dünyanın-en pahalı park yeri olarak açıklandı. Geçen yıl bir ofis binasında alan alıp satarak dokuz ayda yaklaşık 900 milyon HK Doları kazanan ünlü iş adamı Cheung Shun-yee en pahalı park yerini satın aldı.

Satışı gerçekleşen park yeri de aynı binada yer alıyor. “The Center” binası Hong Kong'un en uzun gökdelenlerinden biri ve aynı zamanda dünyada bulunan en pahalı ofis kulesi oldu. Sadece bir tek park yeri karşılığında Manhattan'da tek yatak odalı bir daire satın alınabiliyor.

Centaline Commercial idari direktörü Stanley Poon, “The Center'da alan sahibi olanların birçoğu finans ya da diğer hızlı büyüyen işlerde. Sahip oldukları ofis katlarının değeriyle kıyaslandığında varlıklı iş adamları için bu dikkate değer bir alım değil.” şeklinde konuştu.

Dudak uçuklatan fiyatlar Hong Kong'da ultra zenginler ve halk arasında bulunan farkı gösteriyor. Zengin ile yoksul arasında yaşanan gelir eşitsizliğinin tetiklediği, aylarca devam eden sert protestolar kolay kolay sona erecek.

Hong Kong'un 2016 yılında 45 yılın zirvesine ulaşan Gini katsayısı gelişmiş ekonomiler arasında da zirvedeydi. Onca lüks ve ihtişamın yanında şehirdeki beş kişiden biri fakirlik sınırının altında oluşuyor.


Geri Dön