28 / 03 / 2024

Kiralık evlerin fiyatları el yakıyor!

Kiralık evlerin fiyatları el yakıyor!

Kovid-19 salgınına rağmen kiralık ev fiyatlarındaki yükseliş dikkatleri çekiyor. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük kentlerde kiralık ev bulmak giderek zor hale gelirken, mevcut kiralık konutların fiyatları el yakıyor.  



Kovid-19 salgınına rağmen kiralık ev fiyatlarındaki yükseliş dikkatleri çekiyor. Milli Gazete'de yer alan habere göre; İstanbul,  Ankara  ve  İzmir  gibi büyük kentlerde kiralık ev bulmak giderek zor hale gelirken, mevcut kiralık konutların fiyatları el yakıyor.  

Özellikle İstanbul'da daha önce 2 bin Türk Lirası'yla kiralananbilen konutların kira fiyatı şimdi 5 ila 6 bin Türk Lirası arasında değişiyor. 

Kiralık evlerin fiyatları el yakıyor!

Ekonomist yazar İbrahim Kahveci konut sektörüyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kiralık konut stoku gittikçe azalırken, Kahveci, "Konut balonunu kimse şişirmesin, Nüfus giderek azalacak evler boş kalacak" diye konuştu.

İbrahim Kahveci, Türkiye nüfusunda reel olarak gerilemenin başladığına dikkat çekti. Kahveci, konut sektörüne ilişkin şunları söyledi: 

Kiralık evlerin fiyatları el yakıyor!

"Yeni doğanlar karşısında ölüm oranlarının az oluşu, nüfusun görünüşte arttığı gösteriyor ancak Türkiye'nin nüfusu gerçekte geriliyor. Bir daha 2.1 nüfus artışını görmemiz çok zor. Bu ne demek biliyor musunuz? 10-15 yıl sonra evler bomboş kalacak. Türkiye nüfusu reel olarak gerilemeye başladı. 2017'den beri nüfus geriliyor. Özellikle orta kuşak yaşlanıp hayatını kaybetmeye başladığı zaman 10-15 yıl sonra özellikle İstanbul'da konutlar bomboş kalacak. 

İstanbul'un eski kenar semtlerinin bomboş kaldığını göreceğiz. Aile başına 1.7 çocuk oranı demek nüfusun azaldığının başlıca göstergesidir. Türkiye'de ortalama olarak günde 10 bine yakın vefat var." 

İstanbul'un hangi ilçesinde konut fiyatları hızla artıyor?

Herkes merak ediyordu! O tarihte belli oluyor!


Geri Dön