20 / 04 / 2024

Serdivan'da kiralık ev fiyatları cep yakıyor!

Serdivan'da kiralık ev fiyatları cep yakıyor!

Öğrenci ve mültecilerin akınına uğrayan Sakarya'nın Serdivan ilçesinde kiralık ev sorunu büyüyor. Bölgede kiralık ev fiyatları cep yakıyor.



Sakarya'nın Serpan ilçesinde öğrencilerin gelişi ile birlikte 1000-1200 TL civarında olan kira bedelleri normal vatandaşlar için ise bu kriz sonrasında cepleri yaktı. Medya Haber'den Hakan Turhan'ın haberine göre; normal bir aile için 2+1 bir konuta ödenebilecek rakam 700-800 lira iken bu rakam öğrenci evleri ve apartlar için bin 200 TL’ye kadar çıkabiliyor. Bu duru Serpan’da normal bir aile için kiralık ev bulmak neredeyse imkansız bir hal alıyor.

Adapazarı merkezinde öğrenci yok, sığınmacı var

Serpan’ın aksine Adapazarı merkezi ve Erenlerde yaşanan kiralık ev sorununun mülteciler sorunu olduğunu kaydetti. Sakary'da sayıları 30 bine ulaşan mülteciler genellikle Adapazarı merkezi ve Erenler’in belirli kısımları seçilince aynı Serpan gibi bu ilçelerde de kiralık konut bulmak imkansız hale geliyor.

Yeni konut üretilmiyor

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Sakarya Emlak Komisyoncuları ve Danışmanları Odası Başkanı Erol Maden Serpan, Erenlerin bir kısmı ve Adapazarı merkezinde kiralık ev bulmanın neredeyse zorlaştığını kaydetti. Maden “Sakarya genelinde ekonomik krizle birlikte yeni ev yok denilecek kadar az yapılıyor. Özellikle Serpan bölgesine bu yıl yeni gelen öğrencilerle birlikte 80 bin civarında öğrenci bulunuyor. Öğrencilerin birçoğu yurtlara yerleşse de bazıları birkaç arkadaşı ile birleşip kiralık evlere yerleşmeyi tercih ediyor. Hal böyle olunca da kiralık ev bulmak ya imkânsız hale geliyor, ya da değerinden çok fazla kira isteniyor.” diye konuştu.


Geri Dön