29 / 03 / 2024

Hotel Les Ottomans'ın satışına mahkemeden red!

Hotel Les Ottomans'ın satışına mahkemeden red!

Unit Group'a ait Yeni Elektrik Üretim A.Ş'nin iflası ve Hotel Les Ottomans'ın icradan satışına mahkemeden red kararı geldi.



Uzun zamandır işleri kötü giden Galatasaray eski Başkanı ve Unit Group Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Aysal yeni bir defter açıyor. 

Ünal Aysal'ın enerji şirketi Yeni Elektrik Üretim A.Ş'nin küçük ortak ve bankalarca iflası istendi. Ünal Aysal'a ait Unit Group'un bu şirketteki payının yüzde 60 oranında olduğu ve şirketin 405 milyon Türk Lirası borçlu olduğu biliniyordu. 

Hotel Les Ottomans ın satışına mahkemeden red!

Para Dergisi'nde yer alan habere göre; Ünal Aysal'ın ayrıca bir bankaya yaklaşık 800 milyon Türk Lirası tutarında kefalet borcu olduğu da basında yer alan haberlerden olmuştu. Sonrasında konkordato kararları gündem oldu ve Kuruçeşmede'ki grubun turizm alanındaki amiral gemisi olarak görülen Hotel Les Ottomans'ın, 440 milyon Türk Lirası muhammen bedelle alacaklı bir banka tarafından icradan satışa sunulduğu duyuruldu. En son gerçekleştirilen ihale de otelin, Akbank tarafından 430 milyon TL'ye aldığı duyuruldu. 

Alınan yeni bilgilere göre; Yeni Elektrik Üretim A.Ş'nin iflası ve Hotel Les Ottomans'ın da icra kapsamında satışını üst mahkeme reddetti. Yeni Elektrik Üretim A.Ş'nin üretimini sürdürdüğü belirtilirken, Hotel Les Ottomans'ın da tamamıyla Unit Group'a devredildiği belirtildi. 

Hotel Les Ottomans ın satışına mahkemeden red!

Ünal Aysal; Amerika ve Batılı ülkelerin Rusya'ya ilişkin yaptırım planlarının üresel enerji pazarındaki dengelerin değişmesine neden olmasıyla, İran'daki projeleri için harekete geçti. Bu kapsamda Unit Group'un çok uluslu ortaklarıyla beraber toplam kurulu gücü 5.080 MW değerinde olan dört santral inşa edeceği öğrenildi. Son 15 yılda Türkiye'ye 3.3 milyar dolar doğrudan yabancı yatırım çeken Unit Group, yurt içinde de yeni yatırımlar için düğmeye basıyor. 

Diğer taraftan, Aysal, tamamen prestij amaçlı 2006'da hayata geçirdiği Hotel Les Ottomans'ı da yaklaşık 2 milyon Euro bedelinde bir yatırımla tekrar hizmete açmayı planlıyor. Hiç kredi alınmadan 108 milyon dolar maliyetle hayata geçirilen Hotel Les Ottomans; Aysal'ın enerji santraline ek kredi ihtiyacını karşılamak üzere bir bankada ipotekliydi.  Aysal, söz konusu banka ile de müzakereler aracılığıyla anlaşmak için hazırlıklara başladı. Bu kapsamda otelin açık alanlarına iyi ve kaliteli hizmet sunan restoranlar açılarak, kapalı alanları ise özel kulüpler ve etkinliklerde değerlendirilmesi amaçlanıyor. 

Hacizlik otel Les Ottomans'ta bir garip olay!


Geri Dön