26 / 04 / 2024

Hacizlik otel Les Ottomans'ta bir garip olay!

Hacizlik otel Les Ottomans'ta bir garip olay!

Les Ottomans Hotel’in tarihteki adı Muhsinzade Mehmet Paşa Yalısı’ıydı. Ancak o dönem 4 Muhsinzade vardı. Otelin sitesinde önemli bir karışıklık oldu. Paşa değil, hattat yalısı olarak kaldı.



Galatasaray eski Başkanı Ünal Aysal'ın ayrıldığı eşi Ahu Kerimoğlu'nun yıllarca işlettiği, ancak borçları nedeniyle Akbank'ın haczettiği "Les Ottomans Hotel"in tanıtımında, garip bir karışıklık dikkat çekti.

Takvim'den Tayfun Er'in haberine göre; Kuruçeşme'de bulunan otelin sitesinde, Akbank'a geçmeden önce "Les Ottomans Hotel, 1790'larda Muhsinzade ismiyle bilinen saygıdeğer bir hattanın yalısıydı.

Hacizlik otel Les Ottomans ta bir garip olay!

Ancak yalı 1933 yılında yandıktan sonra uzun süre bir harabe oldu. Kısa süre önce ise özgün görüntüsüne uygun şekilde ''yeniden inşa edildi" yazıyordu.

Osmanlı tarihinde Muhsinzade isimli 4 ünlü kişi bulunuyordu. Bunlardan biri, Sultan III. Mustafa zamanında iki kez Sadrazam olan Muhsinzade Mehmet Paşa idi.

Hacizlik otel Les Ottomans ta bir garip olay!

1774 yılında hayatını kaybeden Muhsinzade Mehmet Paşa, Sultan III. Ahmet'in kızı Esma Sultan ile evliydi. Esma Sultan vefat edince, Muhsinzade Mehmet Paşa'nın türbesine gömülmüştü.

Otelin sitesinde adı da bulunan Hattat Muhsinzade ise Muhsinzade Reisülhattain Abdullah Hamdi Bey'dir. Bu aile sonradan Muhsinoğlu soyadını aldı. Muhsinzade Abdullah Bey'in oğlu Hasan Tahsin Bey de hattattır.

Aslında yalı, Sadrazam Muhsinzade MehmetPaşa'nın ve onun adı verildi. Yıllarca yalının adı Muhsinzade Abdullah Hamdi Bey ile karıştırıldı.

Akbank'tan dudak uçuklatan yatırım atağı!

Hotel Les Ottomans ihalesinin perde arkası!


Geri Dön