18 / 04 / 2024

Akbank'tan dudak uçuklatan yatırım atağı!

Akbank'tan dudak uçuklatan yatırım atağı!

Ortaköy'deki Hotel Les Ottomans ve Tahincioğlu Holding tarafından hayata geçirilen Palladium AVM Akbank'ın oldu.



Akbank, yatırım atağına geçti. Geçtiğimiz ay İstanbul Boğazı'nda Hotel Les Ottomans olarak işletilen Muhsinzade Yalısı, alacağına mahsuben Akbank'a devredilmişti. 

Akbank tan dudak uçuklatan yatırım atağı!

430 milyon TL'ye 

Hotel Les Ottomans, 2006'da Galatasaray Spor Kulübü başkanlığı da yapan ünlü iş insanın Ünal Aysal’ın eski eşi Ahu Aysal tarafından 55 milyon dolar harcama yapılarak otel olarak açılmıştı. Ünal Aysal, Otel için 2019'da konkordato talep etmişti. 

Konkordato ilan etmek de Ünal Aysal'ı kurtaramamış, otelin defterlerini inceleyen yetkililer, otelin kazancının borçlarını karşılayamayacağını belirlemişti. Bu nedenle otel, icradan satışa sunulmuştu. 

6. kez ihalesi yapılan Hotel Les Ottomans, 430 milyon TL'lik alacağına mahsuben Akbank'ın oldu.

İstanbul Beşiktaş Kuruçeşme'de Hotel Les Ottomans olarak işletilen Muhsinzade Yalısı’nın içinde ‘Swiss Restaurant işletmesi, ‘Şamdan Cafe ve Bar’ işletmesi ve açık havuz bulunuyor. ‘Hotel Les Ottomans’, Ortaköy'de 169 ada 18 sayılı parsel üzerinde yer alıyor ve 2 bodrum zemin kat, 2 normal kattan meydana geliyor.

Akbank tan dudak uçuklatan yatırım atağı!

300 milyon dolarlık borç için Palladium AVM

Dün ise Palladium AVM ile ilgili şok bir gelişme gerçekleşti. AVM ve konut pazarında projeler hayata geçiren Tahincioğlu Gayrimenkul imzası taşıyan Palladium AVM de Akbank'ın oldu. 

Palladium AVM, Tahincioğlu Holding'in Akbank'a olan 300 milyon dolar tutarındaki borcu nedeniyle Akbank'a geçti. 

Tahincioğlu Holding, Palladium Ataşehir’in Ak Portföy Yönetimi A.Ş. Dördüncü Gayrimenkul Yatırım Fonu’na devir işleminin tamamlandığını açıkladı. 

İstanbul Ataşehir'deki Palladium AVM, 2008'de hizmete açıldı. 205 bin arsa alanına sahip olan ve 4 katı bulunan AVM'de, 2 bin 500 araç kapasiteli otopark yer alıyor.

Yerli ve yabancı 160 ünlü markaya ev sahipliği yapan AVM'de 40 bin metrekare kiralanabilir alan bulunuyor. Mimari tasarımı Ergün Mimarlık'a ait olan Palladium AVM'nin pandemi öncesinde aylık 1 milyon Euro kira geliri olduğu biliniyor. AVM'nin Akbank'a satış tutarı ise açıklanmadı. 

Akbank tan dudak uçuklatan yatırım atağı!

Tahincioğlu Gayrimenkul'den Palladium Ataşehir Alışveriş Merkezi açıklaması!

Palladium AVM Akbank'a geçti!

Hotel Les Ottomans'ın yeni sahibi Akbank oldu!


Geri Dön