16 / 04 / 2024

Hotel Les Ottomans'ın yeni sahibi Akbank oldu!

Hotel Les Ottomans'ın yeni sahibi Akbank oldu!

İstanbul Boğazı'nda Hotel Les Ottomans olarak işletilen Muhsinzade Yalısı satıldı. 430 milyon TL değer biçilen taşınmaz, Akbank'ın oldu.



Bir dönem Galatasaray Spor Kulübü başkanlığı da yapan ünlü iş insanın Ünal Aysal, bir bankaya olan borçları sebebiyle icradan satışa sunulmuştu.

Aysal’ın Ortaköy’de konumlanan Hotel Les Ottomans isimli 440 milyon TL değerindeki Muhsinzade Mehmet Paşa Yalısı'nın satışı bugün gerçekleştirildi.

Sözcü'den Hayati Arıgan'ın haberine göre; 430 milyon TL alacağına mahsuben Akbank’a devredilen gayrimenkul, Aysal’ın eski eşi Ahu Aysal tarafından 55 milyon dolar harcama yapılarak 2006'da otel olarak açılmıştı.

KAYYUM ATANMIŞTI

Ünal Aysal, Otel için 2019'da konkordato talep etmiş ve mahkemenin konkordato talebini kabul etmesi üzerine icra satışı da iptal edilerek, otele kayyum atanmıştı. Kayyumun atanmasının ardından Ahu Aysal, Hotel Les Ottomans'tan ayrılmıştı.

Konkordato ilan etmek de Ünal Aysal'ı kurtaramamış, Aralık'tan bu yana otelin defterlerini inceleyen yetkililer, otelin kazancının borçlarını karşılayamayacağını tespit etmişti. Bu sebeple Hotel Les Ottomans'ın icradan satışına karar verilmişti.

İstanbul Beşiktaş Kuruçeşme'de Hotel Les Ottomans olarak işletilen Muhsinzade Yalısı’nın içinde ‘Swiss Restaurant işletmesi, ‘Şamdan Cafe ve Bar’ işletmesi ve açık havuz yer alıyor. 

169 ada 18 sayılı parsel üzerinde yer alan ‘Hotel Les Ottomans’ 2 bodrum zemin kat ve 2 normal kattan oluşuyor.

Ünal Aysal'ın Hotel Les Ottomans'ın icra itirazına mahkemeden ret!

 


Geri Dön