28 / 03 / 2024

HSBC binası The Edition Hotel'e dönüştürülüyor

HSBC binası The Edition Hotel'e dönüştürülüyor

İşadamı Mübariz Mansimov, Levent'teki bombalanan HSBC eski genel müdürlük binasını, 100 milyon Euro'luk yatırımla "The Edition Hotel" adında 7 yıldız konforunda otele dönüştürüyor



Otelin içine dünyanın en iyi restoranları arasında gösterilen Cipriani'yi açmak için görüşmeler imza noktasına geldi. Hatta Giuseppe Cipriani, Mansimov'un teknesinde tatil yapıyor.

Palmali Holding ile Marriott International Şubat ayında imzaladığı yönetim anlaşması ile, 'Edition' serisi oteli, dünyada ilk kez İstanbul'da açacak. Konuklarına '7 yıldızlı' konfor sunacak 'The Edition Hotel İstanbul', 100 milyon euroya mal olması bekleniyor. Bu arada hızla inşası süren otel içindeki restoran için de Mansimov bizzat kendisi dünyanın en iyi restoranları arasında gösterilen Cipriani ile bizzat görüşüyor. Hemingway'den Queen Elizabeth 2 ve Edingburg Dükü'ne kadar tarihteki en önemli kişilerin tercih ettiği ve tabii bu sayede meşhur ettikleri Cipriani... Hatta sahibi Giuseppe Cipriani şuanda ünlü işadamının teknesinde güneyde tatil bile yapıyor.

KOÇ DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLADI
Arrigo Cipriani'nin oğlu Giuseppe Cipriani artık işleri iyice ele almış, İtalya - NYC arası gidip geliyor. Restoran şuanda New York (5), Londra, Hong Kong, Venedik (2) ve Porto Cervo ( Sardinya Adası) şubeleri ile dünyada hizmet veriyor. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, 45'inci doğum gününü dostlarıyla birlikte New York'ta bu restoranda burayı kapatarak kutlamıştı. 29 Ekim 2005 günü 45 yaşına giren Mustafa Koç, New York'un dünyaca ünlü restoranlarından Cipriani'de görkemli bir partiyle yeni yaşına girmişti.

AYSAL VE BİLGİLİ DE GÖRÜŞTÜ
Dünya gastronomisine "carpaccio"yu ve "Bellini" kokteylini armağan eden Cipriani restoranın İstanbul'a getirmek için Les Ottomans'ın sahibi Ahu Aysal bunun için defalarca seyahat etmiş, Cipriani'nin sahibi Giuseppe Cipriani ve babası Arrigo Cipriani ile görüşmüştü. Hatta otelinde bir hafta ağırlamıştı. Ancak Cipriani binayı komple isteyince, yani oteli kendi adıyla otel, içinde de restoranı koymak isteyince olay yattı. Son olarak ise geçenlerde Serdar Bilgili Cipriani ile ortaklık için görüşmüş. Akaretler'e her an bir Cipriani açılabilir diye konuşulmuştu. Ancak bu da olmadı.

Hemingway'e uzanan 78 yıllık geçmişi var
1931 yılında Venedik'te dede Giuseppe Cipriani tarafından, Locanda Cipriani adıyla ilk kez açıldı. Şöhreti arttıkça ünlü ziyaretçileri de çoğalan restoranın Ernest Hemingway ile başlayan meşhurlar geçidine bugün Al Pacino, Julia Roberts, Nicolas Cage, Nicole Kidman gibi birçok star eklenmiş. Restoranda yer bulabilmek için günler öncesinden rezervasyon gerekiyor.

Edition Oteli'ni Ian Schrager tasarlıyor
OTEL Nisan 2010'da açılacak. Hepsi süit 80 oda bulunuyor. Dünyanın en iyi marka restoranlarının yanı sıra gece kulübü ve SPA hizmeti de verilecek. Edition otellerinin tasarımı Ian Schrager tarafından yapıldı. New York'un efsanevi gece kulübü Studio 54'ün yaratıcısı olan Schrager, sektörü 23 yıl önce 'butik otel' konseptiyle tanıştırdı. Hudson, Gremercy Park onun tasarımları
Sinan ÖZEDİNCİK/Sabah


Geri Dön