19 / 04 / 2024

Hükümetten çiftçilere destek ödemesi takvimi açıklandı! Banka hesaplarına yatırılacak

Hükümetten çiftçilere destek ödemesi takvimi açıklandı! Banka hesaplarına yatırılacak

Hükümet çiftçilerin üretim girdilerine katkı sağlaması amacıyla destek ödemelerini başlattı. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, tarımsal destek ödemelerinin yatırılacağını açıkladı. Ödemeler çiftçilerin banka hesaplarına aktarılacak. İşte detaylar..



Öte yandan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı 2022 yılı proje başvuru sonuçları açıklandı. İl  Tarım ve Orman Müdürlükleri sonuçları başvuru sahiplerine tebliğ edecek. Bütçenin daha etkin kullanılması ve verimliliğinin artırılması için 2021-2022 Başvuru Döneminde ilk kez yedek liste uygulaması başlatıldı.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ise, tarımsal destek ödemelerinin yatırılacağını açıkladı. Kirişci, "3 milyar 176 milyon 677 bin 292 TL'lik tarımsal destekleme ödemelerine başlıyoruz. Çiftçilerimize hayırlı ve bereketli olsun" dedi. 

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, yağlı tohumluk bitkiler, katı organik gübre, kırsal kalkınma, sertifikalı tohum üretim, hububat-baklagil ve dane mısır destekleri ile hayvan gen kaynakları desteğinin ödeneceğini bildirdi. 

DESTEKLERİN ÖDEME TAKVİMLERİ

Kirişci’nin “3 milyar 176 milyon 677 bin 292 TL’lik tarımsal destekleme ödemelerine başlıyoruz. Çiftçilerimize hayırlı ve bereketli olsun” notuyla sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre; yağlı tohumlu bitkiler desteği ödemeleri 3 dilim, katı organik gübre desteği ödemeleri ise 2 dilim halinde yapılacak.

Üreticilerin hesaplarına yatırılacak olan ürün bazlı ödemeler şöyle:

Yağlı tohumluk bitkiler desteği (pamuk, ayçiçeği, kanola, aspir): 2 milyar 963 milyon 2 bin 192 TL.

Katı organik gübre desteği: 195 milyon 77 bin 205 TL.

Kırsal kalkınma desteği: 8 milyon 900 bin 947 TL.

Sertifikalı tohum üretim desteği: 6 milyon 308 bin 817 TL.

Hububat baklagil ve dane mısır desteği: 2 milyon 13 bin 346 TL.

Hayvan gen kaynakları desteği: 1 milyon 347 bin 785 TL.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön