27 / 04 / 2024

Migros'tan deprem bölgesindeki yerel çiftçilere destek!

Migros'tan deprem bölgesindeki yerel çiftçilere destek!

Migros, deprem bölgesindeki yaraları sarmak için çalışmalarını sürdürürken, Türkiye’nin toplam tarım arazilerinin yüzde 16’sına denk gelen birinci sınıf tarım arazilerinin bulunduğu bölgede depremden etkilenen yerel çiftçilere destek vereceğini açıkladı.




Migros, deprem bölgesindeki yerel çiftçilerin desteklenmesi ve tarım sahalarının üretimini sürdürebilmesinin sağlanması için çalışmalarını devam ediyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre; Migros, deprem nedeniyle tarlada, ağaçta kalan ve hızla bozulabilecek tarım ürünlerini dalından toplayıp, satın alarak üreticilere gelir yaratmayı amaçladığı çalışmalarına başladı.

En son Hatay'ın Arsuz ilçesinde bulunan limon üreticilerinin ürünlerini dalından toplayıp satın alan Migros, ayrıca çabuk bozulabilen ve şu anda tarlalarda bekleyen yeşilliklerin toplanması ve alımı için çalışmalar yapıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Migros Ticaret AŞ Meyve Sebze Pazarlama Direktörü Yener Arslan, deprem bölgesinin, medeniyetlerin beşiği olan ve bereketli topraklarıyla Anadolu'yu besleyen Mezopotamya'nın kadim şehirlerini barındırdığını söyleyerek bu bölgede pek çok üreticinin bulunduğunu belirtti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön